05.12.2009 21:43

Patint fins al final (26-29)

El Barça Borges ha hagut de patir de valent per batre el Naturhouse La Rioja a domicili. Un 14-13 al descans evidencia les dificultats blaugranes. L'aportació de la defensa juntament amb Nagy i Rutenka en atac han estat clau.

Tensió no n'ha faltat a la pista del conjunt de Logronyo, una tensió que s'ha mantingut de principi a fi. El FC Barcelona ho ha passat malament en la penúltima jornada de la primera volta de l'Asobal, tal com esperava. El Naturhouse ha sortit a guanyar el partit i en cap moment ha deixat de creure en les seves possibilitats. Parra, Bashkin i Amargant han estat els homes que més mal han fet al Barça, que finalment torna a casa amb dos punts després d'una segona part molt seriosa i en què ha sabut com jugar davant el rival.

Alts i baixos en el marcador

Els locals han estat els encarregats de marcar les normes del joc. Molt forts en atac i controlant el Barça des de la defensa, els de La Rioja han començat el partit amb un parcial de tres a zero liderat per Parra i Amargant. El FC Barcelona ha respost de la mateixa manera, amb tres gols consecutius i ha igualat el partit. A partir d'aquest moment Rubén Garabaya s'ha convertit en l'AS blaugrana des del pivot. L'asturià ha estat el líder en la finalització fins que el seu contrincant ha aconseguit frenar el seu joc sobre la línia de sis metres. La tensió s'estava respirant en l'ambient i el marcador no ha deixat d'oscil·lar entre l'empat i un gol d'avantatge per a ambdós equips.

No es rendeixen

A partir del minut 17 l'equip català ha fet el seu joc més agressiu. L'expulsió d'Amargant en el minut 18 ha facilitat encara més les coses als blaugranes, que ho han aprofitat per intentar trencar el partit. Laszlo Nagy feia el primer pas en marcar el 9-12 després d'un parcial de zero a quatre. Però, quan semblava que el FC Barcelona Borges tenia el partit controlat, ha tornat a entrar en acció el conjunt local, amb un Gurutz intractable sota els pals, un Parra letal en atac i un Amargant decisiu en els moments clau, com en l'últim llançament abans d'arribar al descans, llançament que ha deixat l'electrònic en 14 a 13.

Màxima tensió

A la represa, el partit s'ha posat de cara per al Barça que, amb tres gols consecutius, ha tornat a recuperar la superioritat en el marcador (14-16). Una vegada més, el Naturhouse La Rioja no s'ha donat per vençut i s'ha posat per davant amb el 18 a 17 d’Amargant en el minut 10. Minuts després, Laszlo Nagy faria el 21-22 que significaria el principi de la fi dels de Logronyo. L'hongarès, juntament amb el seu company Rutenka, s'han encarregat de l'atac blaugrana. La defensa ha deixat gairebé sense respiració el rival.

El FC Barcelona ha hagut de lluitar fins a l'últim gol, però un zero a dos quan faltaven cinc minuts per a l'acabament i que ha deixat el marcador en 23-26 ha estat massa per als locals. Amb intel·ligència, els catalans han sabut mantenir el marcador i han arribat al final amb un 26 a 29.

NATURHOUSE LA RIOJA, 26
FC BARCELONA BORGES, 29

Naturhouse La Rioja (14+12): Gurutz, Aguinagalde (p), Parra (6), Juárez (2, 1 de penal), Romero, Vigo (3), Sorrentino (1) -set inicial-, Amargant (4), Tioumentsev (1), Silva (2), Arturo (1, de penal) i Bashkin (6, de penal).

Barcelona Borges (13+16): Saric (p), Juanín García (3), Garabaya (6), Sarmiento (3), Nagy (5), Rutenka (5, 2 de penal), Igropulo (3) -set inicial-, Barrufet (ps), Noddesbo, Romero, Jernemyr, Boldsen (1), Tomás (3) i Mikkel.

Parcials: 3-1, 4-3, 7-7, 9-10, 11-13, 14-13; 14-16, 17-17, 20-21, 22-24, 23-25, 26-29.

Àrbitres: Merino Mori i Moyano Pietro.