15.11.2009 18:44

Una 6-0 infal·lible (25-22)

El Barça Borges ha guanyat el Pevafersa Valladolid per 25 a 22. La defensa blaugrana ha estat la clau d'un triomf vital per al FC Barcelona, que cada dia reforça el seu joc al Palau.

Un Valladolid empetitit ha sortit a la pista i de seguida s'ha vist acorralat per un conjunt blaugrana molt fort en defensa. Daniel Saric tampoc els ha deixat gaires opcions i, a més, la contra del Barça ha estat letal per a la porteria defensada per Sierra.

Nou minuts que sentencien

2009-11-15_FCB_BORGES_-_PEVAFERSA_VALLADOLID_017.jpgL'equip de Xavi Pascual ha sortit concentrat i agressiu. El Valladolid no sabia com fer-hi front. Al minut tres, Dani Sarmiento ha marcat el 2 a 1, primer gol d'un parcial de 6 a 0 en nou minuts que ha deixat el marcador en 7 a 1. Una escletxa insalvable per al Valladolid. En lloc d'abaixar el nivell, el Barça ha collat més el seu rival. Tot i això, el Pevafersa Valladolid ha aconseguit tres gols consecutius que li permetien acostar-se als locals amb el 7 a 4.

Amb una defensa 6-0 amb molta mobilitat i infal·lible en l'un contra un, els blaugrana han seguit dominant. Les diferències no han baixat dels tres gols favorables al Barça. Juan Carlos Pastor ha intentat sorprendre amb el porter-jugador, però més aviat s'han vist sorpresos. El Barça Borges ha fet dos gols, obra de Rutenka i Tomàs. Al descans s'ha arribat amb un 13 a 8.

Canvis insuficients

2009-11-15_FCB_BORGES_-_PEVAFERSA_VALLADOLID_002.jpgEl descans ha servit al Valladolid per reestructurar el seu joc. Molt més tranquils en atac i amb les idees més clares i una defensa més forta, han aconseguit retallar distàncies fins a col·locar-se a tres gols, amb el 15-12 marcat per Perales. El FC Barcelona ha reaccionat i ha tornat a tancar la defensa, cosa que li ha permès córrer a la contra. Daniel Saric ha estat el millor home del conjunt blaugrana. Les seves parades han evitat que el rival pensés en la remuntada. En el minut 15, Juanín García ha culminat un contraatac que suposava el quart gol consecutiu del Barça Borges. L'electrònic reflectia aleshores un 20 a 13.

De nou els visitants han perdut gas, força necessària si volien donar capgirar el marcador i tornar a casa amb els dos punts.

2009-11-15_FCB_BORGES_-_PEVAFERSA_VALLADOLID_039.jpgEn la recta final del partit ha aparegut a la pista Iker Romero, que s'ha convertit en el líder de l'atac posicional. El de Vitòria ha estat l'encarregat de marcar la màxima diferència del partit amb el 23 a 15. Però el gran protagonista ha estat Gonzalo Pérez de Vargas. El jove porter, que ha pogut disposar de minuts de joc, ha estat ovacionat pel  públic.

FC BARCELONA BORGES, 25
PEVAFERSA VALLADOLID, 22

FC Barcelona Borges (13+12):
Saric (Gonzalo Pérez m. 54); Tomàs (1), Igropulo (4), Garabaya (3), Sarmiento (1), Hansen (3, 1p), Juanín (5) – set inicial – Boldesn (-), Jernemyr (-), Iker Romero (3), Rutenka (3), Oneto (1), Nagy (1)

Pevafersa Valladolid (8+14): Sierra; Rentero (-), Víctor Hugo (1), Asier Antonio (2), Jesús Martínez (7, 4p), Krivokapic (-), Delgado (-) –set inicial – Raúl Entrerrios (5), Bilbija (3), Tvedten (1), Gurbindo (2), Perales (1), Scurek (-)

Àrbitres: García Mosquera i Ríos Martín

Exclosos: Boldsen, Jernemyr, Garabaya, Igropulo i Oneto (FCB); Entrerrios, Asier i Víctor Hugo (VAL)

Parcials cada 5 minuts: 2-1, 6-1, 7-4, 10-6, 12-8, 13-5 (descanso), 14-9, 15-11, 18-13, 21-15, 24-16, 25-22 (final)