05.11.2009 19:20

La millor versió d’Ugalde

Moltes vegades s'ha parlat de l'any de confirmació de Cristian Ugalde com a jugador del primer equip, però encara queda molt Ugalde. Els resultats parlen per si sols. La seva última golejada va ser el dimecres davant el Sant Antoni amb 7 gols.

El partit davant l'Antequera va marcar un abans i un després. Aquell dia, el 14 d'octubre del 2009, el Barça va guanyar per 21 a 22. El gol de la victòria va ser obra del de Sant Joan Despí, que va finalitzar un contraatac en l'últim minut de partit. A partir de llavors, el blaugrana ha estat imparable.

28 gols en cinc partits

A Màlaga, Ugalde va marcar només tres gols, suficients per tornar a casa amb els dos punts. Dies després, el Kolding danès va visitar el Palau per disputar la fase de grups de la Lliga de Campions. L'extrem esquerre va sortir i va marcar set gols. Lluny d'abandonar la seva bona ratxa, el català es va convertir en una arma letal del FC Barcelona en l'enfrontament de Lliga davant el Reale Ademar de Lleó, ja que va ser l'artífex de sis dianes. Dimecres passat, amb la samarreta del Barça, va jugar davant el Reino de Navarra San Antonio. Set vegades va travessar la porteria contrària.

Més confiança

fcbborges-ademar_x4x.jpgPer Cristian, la clau és la confiança, confiança en un mateix i la que ha posat Xavi Pascual en el seu pupil. "Crec que tinc més confiança en mi mateix i també l'entrenador ha confiat en mi. A més, aquest any tenim la sort que l'equip juga més amb els extrems i això sempre ajuda", assegura el jugador. El '15 blaugrana' comenta que l'inici de temporada ha estat positiu en tots els àmbits. "Aquest començament de temporada està sent bo. Estic encertat de cara a porteria i l'equip també ho està fent bé. El que realment importa són els resultats col·lectius", apunta.

"Encara sóc molt jove"

Amb 22 anys acabats de fer, Cristian Ugalde pensa que encara és massa jove per parlar del seu any de consagració. "Encara sóc molt jove. N'estic aprenent. Tinc grans companys en el meu lloc, i n'he d'aprendre d'ells i seguir millorant", assenyala. A més, el segona línia sentencia: "Espero poder continuar així molt de temps."
També en l'àmbit de la selecció
Però no tots els èxits són a nivell de club, sinó que Cristian travessa fronteres i també demostra el seu gran potencial amb l'equip estatal. El cap de setmana passat, Espanya es va enfrontar a França. Romero, Tomàs i Ugalde estaven convocats per Valero Rivera. França va encaixar cinc gols de Cristian, que va ser el màxim golejador del partit.