25.10.2009 20:40

Empat consolador (26-26)

Un gol a falta de 36 segons per acabar el partit de Rutenka ha posat l'empat a 26 final. L'Ademar ha tingut a l'abast la victòria però els blaugranes han buscat el triomf a la desesperada. El repartiment de punts ha estat el consol.

Ja se sabia que no seria fàcil. Barça i Ademar s'han enfrontat en un autèntic duel de titans. Si bé en la primera part les dificultats han estat més grans i només Ugalde ha aconseguit escapolir-se dels de Lleó, al segon temps la igualtat ha estat extrema. Els castellans han pogut obrir una bretxa de dos gols a falta de tres minuts. Els nervis han aparegut i, a batzegades, el Barça Borges ha pogut empatar.

3.025 espectadors han estat testimoni d'això d’un duel monumental amb repartiment de punts.

L'Ademar no dóna treva

2009-10-25_BALONMANO_01.JPGEls de Lleó han volgut marcar la seva superioritat des del primer moment. Amb una defensa molt agressiva i avançada, i amb un Mikel Aguirrezabalaga letal en els llançaments exteriors, l'Ademar s'ha col•locat per davant. Gràcies a dos contracops en el minut quatre, el marcador ha quedat en 2 a 3. Però l'autèntica revolució dels de Jordi Ribera ha arribat quan Buntic ha segellat un parcial de 0 a 3 amb el qual aconseguia la màxima diferència per al seu equip (4-7).

Reacció blaugrana

La combinació Rutenka-Ugalde ha estat més fructífera. La força del primer juntament amb la rapidesa i l'astúcia del segon han aconseguit aixecar el Barça Borges. L'extrem esquerre s’ha escapolit del seu rival i, a la contra, ha estat el jugador que més mal ha fet a la porteria de Alilovic. Ell mateix posava al FC Barcelona per davant en el marcador en finalitzar un parcial de 4 a 0 en el minut 16 (10-9). Víctor Tomás s'ha encarregat en defensa de fer mixta a Aguirrezabalaga i de col.locar-se l'avançat de la defensa 5-1.

Màxim patiment

En el segon temps l'equip de Xavi Pascual ha sortit fort i amb dos gols consecutius han aconseguit una renda de tres gols (17-14). La resposta dels de Lleó ha estat imminent i, novament, les coses s'han igualat.

I 2009-10-25_BALONMANO_03.JPGker Romero s'ha col·locat en la part central de la primera línia a dirigir el joc. El de Vitòria ha tret la seva força i ha afusellat la porteria contrària. En el minut 11 el Barça deixava el marcador en 20-17 gràcies a un gol del 18 blaugrana. Els dos equips s'han dedicat a controlar més el seu joc, amb tranquil•litat i intentant cometre els menys errors possibles.

Finalment ha estat el Barça, amb un infal•lible Saric sota el pals, el que ha portat la veu cantant i al que millor li han anat les coses. Encara que en el minut 19 el partit s'ha complicat, quan els de Jordi Ribera han empatat a 23.

I més tensió s’ha generat amb un 24-26 encarrilat pels lleonesos a falta de tres minuts per acabar el partit. Pascual ha hagut de demanar un temps mort de caixa o faixa. A la represa els nervis han estat encara més presents. Buntic, per part de l’Ademar, i Oneto, per part blaugrana, no han pogut acabar el matx, per exclusions.

A la porteria Saric ha aturat una pilota enverinada i, finalment, Rutenka ha marcat el 26-26 amb el rellotge a 29’24”.

A la desesperada el Barça ha defensat bé i als darrers segons, molt atabalats, ha acabat donant per bo l’empat.

FC BARCELONA BORGES, 26
REALE ADEMAR, 26

FC Barcelona Borges (15+11): Saric, Tomás (1), Igropulo (3), Oneto (-), Sarmiento (3), Rutenka (6), Ugalde (6)- set inicial- Barrufet (ps), Boldsen (-), Garabaya (1), Romero (6), Hansen (-), Rocas (-), Jernemyr (-)

Reale Ademar (14+12): Alilovic, Krivochlikov (4), Chernov (-), Castresana (-), Carou (1), Aguirrezabalaga (5), Stranovsky (5) -set inicial- Buntic (6), Doder (-), Jorge García (2), Bicanic (2), Ortigosa (1), Álamo (ps)

Parcials cada cinc minuts: 3-3, 4-6, 8-9, 11-11, 11-12, 15-14 (descans), 17-15, 18-17, 21-18, 23-23, 24-24, 26-26 (final)

Àrbitres: García Fernández i Pastor Gamón. Exclusions: Garabaya (m.17 i 46), Oneto (m.60)/ Castresana (m.4), Carou (m.21), Chernov (m.25), Buntic (m.35, 55 i 58)