18.10.2009 09:33

Un partit de rècords

Gustau Galvache / Sònia de Alba

El Barça Borges va aconseguir diferents fites en la tercera jornada de la Champions contra el Kolding. Com a equip, els blaugranes van marcar els 6.000 gols europeus, i en el plànol individual Siarhei Rutenka i Cristian Ugalde van ser protagonistes.

Entre els 46 gols que va marcar el primer equip d'handbol contra el Kolding  hi ha dades per a l'estadística. Les més destacades són aquestes.

Gol 6.000

2009-10-17_FCB_BORGES_-_KIF_KOLDING_009.JPGEl gol 21 del Barça en el partit amb el Kolding danès s'esperava en candeletes. I és que quan els blaugranes aconseguissin aquesta diana suposaria que el club assolia la xifra dels 6.000 gols en Copa d'Europa. Aquest privilegi va ser per a Víctor Tomàs. En un contracop a falta de minut i mig per arribar al descans, Igropulo va veure l'extrem ja enfilant la porteria contrària. Víctor va enganxar el passi i no va fallar. "Tot sigui per ajudar l'equip", va explicar després de l'enfrontament el jugador format al planter blaugrana que va reconèixer que no estava al cas d'aquesta dada.

A més d'aquest gol històrica, Tomàs va acabar amb sis dianes més.

Igualen la millor anotació de la Champions aquesta temporada

2009-10-17_FCB_BORGES_-_KIF_KOLDING_024.JPGEls 46 gols que el Barça va endossar al Kolding també són una xifra molt destacable. No només perquè aconseguir un registre tant elevant és molt complicat, sinó també perquè, per exemple, aquesta temporada només el Montpeller HB ha arribat a aquest número de gols. Va ser a la primera jornada de la Champions, en el grup A, contra el PAOK grec (46-20).

Segona millor marca en la història europea blaugrana

D'altra banda, no és el primer cop que el primer equip d'handbol barcelonista marca 46 gols o més. La temporada 1999/2000 als setzens de final de la Copa d'Europa, el Barça de Valero Rivera va superar el Port Burgas búlgar per 48-14. Era el partit de tornada en aquesta eliminatòria i el factor Palau també va ser talismà en aquell partit per aconseguir una golejada sense precedents.
Rutenka i Ugalde
A títol individual, Siarhei Rutenka i Cristian Ugalde van destacar en l'aspecte golejador, sense desmerèixer la tasca d'equip que va saber treballar en bloc per facilitar la tasca, en aquesta ocasió, a tots dos. Rutenka va firmar una estadística de 12 gols que són el rècord d’anotació d’un jugador del FC Barcelona Borges d’aquesta temporada. A la vegada, és la segona millor anotació en un partit d’un jugador aquesta temporada de la Champions. El millor registre és del danès Knudsen que, a la primera jornada, va marcar 15 gols amb el Kielce polonès davant de l'equip eslovè del Gorenje.

El rècord personal de Rutenka és de 22 gols, marcats en un partit de play-off a la Lliga eslovena entre el Celje i el Gorenje.

També Cristian Ugalde es mereix ser destacat ja que l'extrem barceloní va firmar set gols, sent la seva millor marca personal aquesta temporada en Champions. En el partit contra l'Amicitia Zurich, Ugalde va marcar quatre gols.