08.05.2010 20:36

Barrufet s’acomiada amb gol i victòria (39-34)

Meritxell Infante

El Barça Borges ha ofert una victòria plena de gols a David Barrufet en el seu comiat del Palau. Els blaugranes han guanyat el Naturhouse La Rioja per 39 a 34, en un partit on Barru ha tingut el seu protagonisme, ja que ha fet un gol.

El Palau ha comptat amb la millor entrada de la temporada per presenciar el partit davant el Naturhouse La Rioja. I això que els de Xavi Pascual no s’hi jugaven res a la classificació final de la Lliga Asobal, en la qual ja són segons matemàticament. El motiu s’ho valia, i és que era l’última ocasió que tenia l’aficionat culer de veure David Barrufet defensant la porteria blaugrana.

_GPF7210.jpgEls 5.674 aficionats han donat color groc a les graderies del Palau per expressar la seva estima a Barrufet, i tant el capità blaugrana com tot l’equip els ho han tornat amb un partit ple d’espectacle i bons gols. Esperonats per un públic festiu, els de Xavi Pascual han ofert un bon handbol, a la vegada que han carregat piles de cara a la Final a Quatre de Colònia.

Molts gols i bones aturades

Tot i que aquesta temporada el Barça Borges ha destacat per la bona defensa, l’equip blaugrana ha desplegat el seu repertori ofensiu davant els de Logronyo. Tot i que Tioumentsev ha obert el marcador del Palau, Romero i Nagy han tornat el domini als blaugranes, que ja no l’han deixat anar en tot el partit.

Barrufet ha encoratjat els seus companys amb una de les seves clàssiques actuacions de superioritat. Era el seu dia i volia deixar el record de la seva millor cara. Amb el 16 a 11 al minut 16, els blaugranes aconseguien un màxim avantatge en la primera part que els ha permés navegar amb comoditat fins al final del partit.

Barrufet, gol i adéu

_GPF7512.jpgEl Naturhouse s'ha acostat a només dos gols en la segona part, però entre Rutenka, màxim golejador amb 9 gols, i Juanín han posat la directa per tornar a recuperar l'avantatge en el marcador. Quan faltaven set minuts perquè finalitzés el partit, Barrufet ha vist avançat el porter del Logronyo i ha marcat un gol de porteria a porteria que ha fet embogir el Palau. Un minut i mig després, el partit s’ha aturat en el moment que Barrufet ha estat substituït enmig d’una llarga ovació.

El Barça Borges ha arribat als minuts finals amb vuit gols d’avantatge, però el Naturhouse ha maquillat el marcador fins al 39 a 34, un dia en el qual el marcador era el menys important. La victòria, però, ha quedat en la retina de Barrufet, que ha fet la volta d’honor al Palau per última vegada.

La fitxa del partit
FC BARCELONA BORGES, 39

NATURHOUSE LA RIOJA, 34

FCB Borges (22+17): Barrufet, Noddesbo (4), Juanín (3), Tomás (7), Nagy (2), Rutenka (9), Romero (7) –set inicial-, Saric (p.s), Jernemyr, Boldsen (1), Garabaya (1), Sarmiento, Rocas (2), Igropulo (2).

Naturhouse La Rioja (18+16): Lorger, Parra (4), Juárez (4), Romero (4), Vigo (4), Guardiola (4), Amargant (2) –set inicial- I. Martínez, Tioumentsev (5), A. Martínez, Aguinagalde, Paco López (1), Duricin (1), Abrao (5).

Parcials: 5-3, 7-5, 11-7, 15-10, 18-13, 22-18 (descans); 26-22, 28-23, 30-28, 34-30, 38-30, 39-34.

Àrbitres: García Rodríguez i Fernández Pérez.