27.03.2010 19:28

Amb mig peu a quarts de final (26-33)

El FC Barcelona té mig peu als quarts de final de la Lliga de Campions després d'escombrar l'Osiguranje Zagreb en el partit d'anada dels vuitens per 26 a 33. El proper cap de setmana es jugarà la tornada al Palau.

Amb serietat, concentració i sense precipitació. Així ha jugat l'equip de Xavi Pascual, que s'ha trobat un Zagreb una mica atordit al camp i confós. Els locals no han tingut ni una opció des del principi i ni Lazarov, màxim anotador de la competició fins ara, ni Balic, jugador de referència mundial, han aconseguit portar els croats a bon port.

El Barça ha fet molt bé els deures i s'assegura pràcticament el pas a la següent fase, ja que haurien de perdre a casa per més de set gols per quedar fora.

Perfecció blaugrana

Els de Barcelona han sortit a la pista molt concentrats i mentalitzats que es trobaven davant d'un equip temible, fort i que haurien de controlar des del primer instant. Una defensa 6-0 perfecta, contínuament en moviment i avançant-se a les accions ofensives del seu rival, un Daniel Saric increïble a la porteria amb 16 parades en aquest primer temps i una gran eficàcia en el llançament han obert el partit amb un 0 a 4. El Zagreb no ha marcat fins al minut sis. El combinat local ha anat tota l'estona a remolc. La seva defensa 3-2-1 no ha funcionat i en atac no ha fet més que topar-se amb Saric.

Els de Pascual no han fallat i no han trigat a fer-se amb el partit. En el minut 15, Dani Sarmiento ha augmentat les distàncies fins als cinc gols (4-9). Poc després ja pujaven a set (5-12), però si no n'hi hagués prou, a vuit minuts per al descans Víctor Tomàs, un autèntic remolí en aquest període, ha posat la màxima en l'electrònic amb el 7 a 15. El primer temps ha finalitzat amb un 12 a 17.

Un ensurt amb final feliç

El segon temps ha començat igual que ha finalitzat el primer. Amb un Barça impecable i molt centrat en el seu joc. El nivell no ha baixat i quan tot semblava sota control, el Zagreb ha posat el turbo i ha retallat distàncies amb el 17 a 20. Però el pitjor ensurt se l'han portat els blaugranes quan els croats han marcat el 22 a 24. Això ha servit de reacció al FC Barcelona, que no ha tornat a baixar la guàrdia en cap moment i ha recuperat el nivell inicial.

Juanín García ha estat molt fi en atac juntament amb Rutenka, que ha sortit en els últims minuts i ha tornat a demostrar que és un dels grans de l'handbol. A cinc minuts per al final l'equip català ha obert l'escletxa fins als vuit gols d'avantatge (23-31); més tard arribaria el final amb el 26 a 33.

CROATIA OSIGURANJE ZAGREB, 26
FC BARCELONA BORGES, 33

Croatia Osiguranje Zagreb (12+14): Skof (Sego); Lazarov (6), Gojun (1), Strlek (3), Horvat (1), Vukic (-), Tonci Valcic (3), Balic (2), Gal (5), Dzomba (5, 4 p) i Kopljar (-).

FC Barcelona Borges (17+16): Saric (Barrufet), Juanín (8, 3 p), Víctor Tomás (8), Nagy (3), Jernemyr (-), Boldsen (-), Noddesbo (2), Sarmiento (3), Iker Romero (2), Igropulo (3), Oneto (-), Hansen (3), Rutenka (1), Rocas (-) i Ugalde (-).

Parcials: 0-4, 3-6, 4-9, 6-13, 10-15, 12-17; 16-20, 19-22, 22-24, 23-27, 23-31, 26-33.

Àrbitres: P. Brunovsky (SVK) i V. Canda (SVK).