FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Handbol

26.03.2010 19:04

Retornen a l’escenari dels èxits

Gustau Galvache


El FC Barcelona Borges ja ha arribat a Zagreb, ciutat de molt bon record per a la història de l’handbol blaugrana. Les visites, durant els anys 90, van deixar un gran record, ja que van acabar suposant títols per al Barça.


I és que després d’una hora i quaranta-cinc minuts de vol, el Barça Borges ha arribat a la capital croata i ho ha fet “amb la satisfacció de reviure èpoques històriques de la secció”, com explica el Dr. Gutiérrez, metge de l’equip des de fa 18 temporades i que ha viscut tots els enfrontaments, a la banqueta, entre catalans i croates.

Clàssics a la capital croata

handbol_mxtics_al_aeroport_a_zagreb.JPGCinc són els membres del FC Barcelona Borges que han estat presents a la banqueta i a la pista els 11 partits que han disputat el FC Barcelona i el Zagreb. L’esmentat Dr. Gutiérrez; el segon entrenador, Toni Rubiella; el capità David Barrufet; l’actual secretari tècnic de la secció, Enric Masip, i Xavier O’Callaghan, responsable de la secció.

En el partit de dissabte, tres d’ells, el Dr. Gutiérrez, Toni Rubiella i David Barrufet ho veuran a peu de pista, i Masip i O’Callaghan tornaran a la ciutat on van llaurar part de la llegenda del “Dream Team”, però aquesta vegada ho faran des de les grades del Zagreb Arena.

Zagreb, sinònim de bona sort

Les visites a Zagreb solen portar sort al FC Barcelona. De les set Copes d’Europa que ha aconseguit el Barça d’handbol, en quatre ocasions el Croatia Zagreb va ser rival dels blaugranes en el camí al títol.

Les temporades 96/97, 97/98 i 98/99 el Barça es va trobar els croates a la final de la Copa d’Europa, i totes tres van caure del costat blaugrana en un enfrontament d’anada i tornada.

Però el primer enfrontament entre ambdós equips es remunta a la temporada 95/96, on es van veure les cares a la fase de grups i els punts en joc van anar al costat blaugrana amb una còmoda victòria, 26 a 16, al Palau i un treballat triomf per 21 a 23. Aquell any el Barça va aixecar la segona Copa d’Europa en imposar-se al Bidasoa basc.
Retornen a l’escenari dels èxits
Dominador absolut de l’handbol croata
Croatia Osiguranje Zagreb domina l’handbol croata des de la creació de la lliga croata. Els de Zagreb han guanyat els 18 campionats disputats fins al moment. A la Copa el domini també es abassegador, però han deixat escapar les edicions del 2001 i el 2002.

El palmarès dels croates es completa amb dues Copes d’Europa, la temporada 91/92 davant el Teka Santander i la temporada 92/93 davant el Wallau-Massenheim alemany.


Comparteix a

Notícies Handbol


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana