20.03.2010 19:58

Guanyen com a lleons

Verònica Díez (Enviada especial)

El Reale Ademar de Lleó és el rival del FC Barcelona Borges a la final de la Copa del Rei que es disputarà aquest diumenge (19.00 hores) al Pavelló Fernando Argüelles. Els lleonesos s'han classificat després de guanyar el Ciudad Real per 24-26.

Només un dels dos equips favorits ha arribat a la final, el Barça Borges. Però també és cert que durant tota la setmana tots els entrenadors consideraven el nom de l'Ademar com un dels grans candidats. Avui s'ha demostrat. Un gran joc d'equip tant en la pista com a la banqueta ha donat el triomf a l'equip de Jordi Ribera, que s'ha trobat un Ciudad Real poc actiu en aquesta competició.

Arrasen abans del descans

Com uns autèntics lleons han sortit els jugadors de l'Ademar a la pista. Prova d'això, un 6 a 1 per començar i un Ciudad Real que no donava crèdit al que estava succeint. És difícil veure l'equip manxec sense opcions, però aquest dissabte realment ha estat un d'aquells dies en què els castellans no han estat a l'alçada, si més no durant el primer temps.

García Parrondo ha estat l'encarregat d'acabar amb el mal tràngol inicial del seu equip, però una vegada més els de Jordi Ribera han tret les urpes i han marcat cinc gols consecutius amb què han deixat el marcador en 11 a 3 a deu minuts per al descans. La defensa, Alilovic i Doder, ha estat clau en aquests 30 minuts. Al final els de Dujshevaeb han escurçat distàncies, encara que poques, i han arribat al descans amb un 15 a 8.

Ho intenten

El Ciudad Real ha intentat remuntar el partit a la represa. Ha estat prop d'aconseguir-ho, i és que ha deixat el seu rival durant 7 minuts sense marcar i ha aconseguit un parcial de 0 a 5. Dalibor Doder ha trencat la bona ratxa manxega i això ha tornat a ficar en el partit el Reale Ademar de Lleó. Les aigües han tornat al seu curs. A cinc minuts per al final, els de Ribera han patit un altre atac del seu contrincant, que s'ha acostat gairebé sense fer soroll (25-24). Només quedaven 40 segons per poder empatar el partit, però un gol de Vega ha donat el triomf als de Lleó.
L'Ademar i el Barça Borges lluitaran pel títol de la Copa del Rei (Foto: Arxiu - FCB)
Escombren el Logronyo
L'equip cadet blaugrana també jugarà aquest diumenge la final de la Minicopa. Serà al Fernando Argüelles i davant el CAI Aragó (11.00 hores). El Barça ha batut aquest dissabte el seu últim rival de la lligueta de grups, el Naturhouse la Rioja, per un contundent 46-5. Els petits del Barcelona també intentaran revalidar el títol de campions per quart any consecutiu.