20.03.2010 17:39

A la final! (35-34)

Verònica Díez (Enviada especial)

Un cop més, la batalla de les semifinals l'ha guanyat el Barça Borges. El Reyno de Navarra San Antonio ha estat més fort de l'habitual, però el FC Barcelona ha dosificat les seves forces i de mica en mica s'ha anat fent més gran.

Després d'uns primers instants de partit bastant freds per part del combinat blaugrana, el FC Barcelona no s'ha deixat trepitjar i ha guanyat per tercer any consecutiu el San Antonio en les semifinals de la Copa del Rei. Aquest diumenge a partir de les 19.00 hores, el Barça jugarà la gran final i lluitarà per revalidar el títol de campió.

Inici travat

La sort ha estat de cara per al Navarra durant els primers compassos de joc. Els de Pamplona han sortit amb la idea de sorprendre el Barça i treure-li avantatge per després poder mantenir-se a dalt. I així ha estat. El FC Barcelona ha començat fred en atac, cosa que li ha fet perdre pilotes que han aprofitat els ràpids extrems navarresos per superar Saric.

El Reyno de Navarra ha fixat una defensa 6-0 molt contundent i no hi ha hagut manera de superar-la. En el minut quatre, l'equip de Xavi Pascual s'ha quedat amb cinc jugadors en pista després de les exclusions de Noddesbo i Nagy. Ha estat aleshores quan Nikcevic ha aprofitat per marcar la màxima renda del San Antonio (2-5). Llavors el conjunt blaugrana ha reaccionat i no ha deixat que se li anés de les mans el partit. La defensa s'ha ajustat i les errades en atac han estat mínimes. Això els ha portat a aigualir l'enfrontament en el minut 11 (7-7), de mà d'un Laszlo Nagy que amb la seva esquerra ha estat a punt de trencar la xarxa.

Connexió central-pivot

La contra sempre és una de les armes preferides del FC Barcelona i avui ho ha tornat a demostrar, encara que durant els primers 30 minuts no ha estat el seu fort. El que sí que ha marcat les diferències a la pista ha estat la bona connexió entre Dani Sarmiento i Jesper Noddesbo, que ha tornat a fer un partit sensacional. El central s'ha inventat mil passis perquè el seu company finalitzés des del pivot. De mica en mica el Barça ha anat creixent i han anat obrint la bretxa. A dos minuts per al final del primer període, Víctor Tomás a la contra ha marcat la màxima distància de l'equip català amb el 19 a 15. Al descans s'ha arribat amb un 19 a 16.

Els surt tot

Durant l'inici del segon temps ha tornat la tensió a la pista. El conjunt rival havia agafat aire i ha cregut que podia tornar a posar les coses difícils al Barcelona, però no ha pogut. El domini ha estat aleshores completament blaugrana. Ni els canvis de jugadors per part de Chechu Villandea han frenat l'ofensiva blaugrana. Víctor Tomás ha estat l'home més incisiu des de l'extrem, però en realitat el joc d'equip ha estat el que ha prevalgut. Els de Navarra s'han començat a posar nerviosos i, per la seva part, el Barça ha tingut el cap fred i ha estat completament concentrat en el seu joc. Un parcial de 5 a 0 en el minut 13 ha deixat els blaugranes a vuit gols del seu contrincant amb el 30 a 22. Rutenka, que no va jugar en els quarts de final, ha sortit al camp i ha revolucionat el xoc.

El Barça s'ha dedicat a mantenir les diferències i Xavi Pascual ha repartit els minuts entre tots els seus jugadors, a més de provar la seva defensa 5-1 en moments determinats de la recta final del partit.

...o gairebé tot

Però en els últims deu minuts el Reyno de Navarra ha estat a punt de donar la sorpresa i amb un parcial de 2 a 8 han deixat l'electrònic a 32-30 a cinc minuts per al final. Màxima tensió durant els últims minuts, ja que el Navarra s’ha arribat a posar a només un gol a falta de dos minuts (34-33). Però al final no han pogut celebrar l'èpica.