FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Handbol

11.03.2010 11:12

Alerta a la pista del Conca

Verònica Díez


Aquesta setmana, el FC Barcelona visita la pista del Conca. En aquests moments els castellans i manxecs són vuitens en la classificació i a priori podria semblar un rival fàcil, però no és així. El Barça ja sap el que és perdre davant els de Conca.


Els dos equips s'han enfrontat 14 vegades i 13 han acabat en victòria blaugrana. Les estadístiques juguen a favor de l'equip català, però també cal estar alerta. El 1992, els blaugranes van caure a la pista del Conca i en aquell temps el seu contrincant ocupava la penúltima plaça del grup.

Darrer minut maleït

El 28 de novembre del 1992 ha quedat en la memòria de l'ara anomenat Conca 2016. Aquesta ha estat l'única vegada que els conquenses han aconseguit guanyar el FC Barcelona. Va ser un partit complicat per als blaugranes, que van anar a remolc durant els 60 minuts. L'aparició de Vujovic a la pista va donar un respir al Barça, que va empatar l'enfrontament  quan faltaven dos minuts per al final.

En l'últim minut, el Barcelona va fallar un llançament des dels set metres i el Conca va tenir l'oportunitat perfecta per marcar quan quedaven set segons per a la conclusió i posar el punt final a l'enfrontament. Un 27-26 que posava el conjunt blaugrana en la segona posició de la taula per darrere de l'Elgorriaga. 

Un Conca en declivi

Per al Conca 2016 aquesta és la seva setena temporada a la màxima categoria. El 1991 va fer el salt a l'Asobal. Els enfrontaments amb el Barça van acabar amb victòria per 31 a 21 i per 21 a 28. Una temporada després les coses es van igualar. La quarta jornada va portar al Palau el conjunt de Conca  i la victòria va ser per al Barça per 25 a 24, la mínima diferència, la mateixa que en el partit de tornada (27-26). Aquest va ser l'únic moment de glòria del Conca al llarg de la seva història pel que fa als enfrontaments amb el FC Barcelona.

A mesura que han anat passant els anys, les victòries del Barça han estat cada cop més contundents. La més sonada va ser la d'aquesta mateixa temporada al Palau. Els blaugranes van guanyar per 42 a 25. L'anterior campanya els resultats van ser de 35 a 21 i de 20 a 33. El Barcelona s'ha tret l'espina clavada de fa 17 anys.
Alerta a la pista del Conca
Queda un testimoni
L'únic jugador que a dia d'avui juga en el primer equip del Barça i que va viure aquella derrota a Conca és David Barrufet. El jugador explica que va ser un partit dur, "feia molt de fred, la gent estava molt a sobre i ells comptaven amb un gran equip", apunta el porter blaugrana. D'altra banda, el capità del FC Barcelona comenta que l'equip de Conca en aquells moments comptava amb un potencial econòmic que li permetia fitxar grans jugadors. "En aquells moments el Conca tenia una bona situació econòmica, però, com els ha passat a molts clubs en aquesta Lliga, això canvia. Ells es van mantenir allà dalt des del 1991 i fins al 1996, després van baixar i va ser la temporada passada quan van aconseguir de nou l'ascens", assenyala Barrufet, que també afegeix: " Ara ho estan fent molt bé i crec que s'aniran aixecant a poc a poc i podran fer bones coses."


Comparteix a

Notícies Handbol


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana