FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Handbol

08.02.2010 13:57

Un gran referent per a tothom

www.fcbarcelona.cat


Barrufet és un dels jugadors més admirats i respectats en el món de l’handbol. Tot i que tots ells no han pogut ser aquest dilluns a la sala de premsa, entrenadors i jugadors que han estat companys i rivals el consideren un dels grans referents.


La qualitat a la porteria, els títols aconseguits, la fidelitat a un club, i, sobretot, el seu caràcter afable i senzill, han convertit David Barrufet en un exemple a seguir dins el món de l’handbol.

Set temporades compartint porteria

decla3.jpgThomas Svenson va compartir amb David Barrufet la porteria del Barça durant set temporades, les més glorioses de la història del club. Ara, des de la distància, l’actual porter del Pevafersa Valladolid té clara una cosa: “Jo crec que sempre serà el gran porter de tota la història de l’handbol espanyol. És molt difícil mantenir-se 20 anys a l’elit, en un equip com el Barça”.

A l’hora de definir-lo, Svenson creu que és un porter avançat al seu temps: “És un porter modern, potser avançat al seu temps. Abans el més important era la rapidesa i ara ho és més la col•locació. I el David sempre ha tingut precisament una gran col•locació”.

Companys i amics a la selecció

decla1.jpgJosé Javier Hombrados ha estat, aquests últims anys, el company de Barrufet a la porteria de la selecció espanyola, just abans que el porter del Barça decidís posar punt final a la seva trajectòria amb la selecció. “Sempre guardarem a la retina les seves accions de joc, el seu saber estar i sobretot el seu afecte com a persona, que hem tingut i rebut a la selecció”.

L’actual porter del Ciudad Real expressa en veu alta un desig: “Espero que passi a la història com un dels més grans que ha tingut l’handbol espanyol i que els nens diguin que de grans volen ser com David Barrufet”.

Campions del Món a Tunísia

decla2.jpgL’any 2005 van ser campions del món amb la selecció espanyola a Tunísia. David Barrufet, com a capità d’aquell equip, i Juan Carlos Pastor, com a entrenador: “Ell era qui vetllava per l’equip i, a més, era un gran jugador. Sempre ha estat a l’altura de tot i s’han aconseguit grans reptes gràcies a un conjunt on ell era molt important”. Pastor, tècnic del Pevafersa Valladolid, hi afegeix un apunt: “Tothom sap qui és David Barrufet. Tothom. Aquesta és la diferència”.

Èxits amb el Dream Team

Mateo Garralda va ser lateral del Dream Team blaugrana. Després, la seva carrera ha transcorregut per diversos equips i països. Ara, encara juga al Kolding danès: “El David ha tingut la sort de compartir porteria amb grandíssims porters, com Rico, Svenson o Peric. Ell ha sabut extreure i aprendre el millor d’ells i, amb la seva personalitat i qualitat, s’ha sabut mantenir a la porteria del Barça i de la selecció. Per mi, juntament amb Lorenzo Rico, ha estat el millor porter de la història de l’handbol espanyol”.
Un gran referent per a tothom
Homenatge a Barça TV
Aquestes declaracions formen part d’un reportatge que Barça TV està elaborant sobre la figura de David Barrufet. El programa, que s’estrenarà aviat, repassarà la trajectòria esportiva de Barrufet i comptarà amb el punt de vista i opinions de diverses persones properes al porter del Barça. Exentrenadors, excompanys, familiars i amics retran, en certa manera, un petit homenatge a un dels esportistes que ha guanyat més títols en la història dels esports d’equip.


Comparteix a

Notícies Handbol


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana