26.01.2010 19:49

Tomàs brilla davant Alemanya (20-25)

La selecció espanyola d'handbol ha guanyat la d'Alemanya per 20 a 25 en la segona jornada de la segona fase de l'Europeu d'Àustria. El blaugrana Víctor Tomàs ha brillat amb llum pròpia davant d'un dels equips més forts de l'handbol europeu.

L'extrem dret del FC Barcelona ha estat el màxim anotador del partit amb sis dianes. Per la seva banda, Juanín García ha marcat cinc, amb la qual cosa supera el rècord de 701 gols amb el combinat espanyol obtingut per Juan Francisco Muñoz Melo. Iker Romero també ha aportat el seu granet de sorra i ha travessat la xarxa contrària en una ocasió.

Fan els deures

Espanya ha sabut plantejar molt bé el partit. Sabia que davant seu tenia una de les potències de l'handbol mundial i ha sortit al 100% des del principi. La defensa ha estat impecable sobre la línia de sis metres, però sempre basculant i sortint al contacte amb el rival. Això, juntament amb un atac agressiu, ha deixat el combinat estatal fer-se, tot i que no amb el marcador des del principi, si amb el control de la situació.

L'avantatge dels de Valero Rivera no ha sobrepassat els tres gols durant els primers 15 minuts, però el 4 a 8 de Víctor Tomàs en el minut 17 ha marcat un punt d'inflexió. Espanya, més confiada, s'ha reposat després d'un parcial de 2 a 0 d'Alemanya i ha posat el seu punt de mira en la xarxa contrària. D'aquesta manera s'ha arribat al descans amb un 9 a 14 en el lluminós.

Mantenen la bona línia

Els deures ja estaven fets, però els alemanys encara tenien 30 minuts per donar la volta al marcador. No ho han aconseguit perquè el combinat estatal no ha canviat l'estil de joc del primer període. Ferm en defensa i directe en atac ha anat fins i tot augmentant la bretxa. Entrerríos aconseguia el +7 en el minut 10 del segon temps amb el 13 a 20. A partir d'aquest moment s'ha igualat el partit, La selecció alemanya ha intentat reaccionar, però ha estat massa tard.

Igropulo, fora de la semifinal

El jugador de FC Barcelona Borges Konstantine Igropulo ha quedat fora de les semifinals de l'Europeu després de perdre davant Islàndia per 30 a 38. Encara falta una jornada perquè finalitzi la segona fase, però les opcions són ja nul·les.

Davant els islandesos, els russos van perdre el partit en la primera part. Ja des dels primers compassos de joc va quedar clar a la pista qui manava. El primer període s'ha tancat amb un 10 a 19, massa diferència i una autèntica llosa per a Rússia que, tot i haver aconseguit un 20 a 19 a la segona part, no ha pogut guanyar.
ALEMANYA, 20
ESPANYA, 25

Alemanya: Bitter; Schone (-), Glandorf (2), Haass (1), Roggisch (-), Jansen (4, 2p), Kraus (3)-equip inicial-Heinevetter (ps), Gensheim (5, 2p) , Muller (1), Strobel (-), Theuerkauf (-), Christiphersen (1), Späth (-), Sprenger (1) i Kaufmann (2).

Espanya: Hombrados; Víctor Tomás (6), Malmagro (3), Raúl Entrerríos (3), Alberto Entrerríos (4), Juanín García (5, 2p) i Aguinagalde (3)-equip inicial-Sierra (ps), Gurbindo ( -), Garabaya (-), Prieto (-), Ugalde (-), Romero (1), Chema Rodríguez (-), Aguirrezabalaga (-) i Morros (-)

Parcials: 1-3, 3-5, 4-7, 6-9, 8-13 i 9-14, 11-17, 13-19, 14-20, 15-22, 17-23 i 20-25.

Àrbitres: Nikolic i Stojkovic (Sèrbia).