24.01.2010 20:26

Primera derrota d’Espanya a l’Europeu (32-26)

La selecció espanyola d'handbol ha perdut el seu primer partit a l'Europeu d'Àustria. El botxí d'Espanya ha estat Polònia, que ha guanyat el primer enfrontament de la segona ronda per 32 a 26.

El combinat estatal ha fet un pas enrere en l'Europeu i és que amb la victòria de Polònia i França de moment els espanyols surten fora de les places que donen accés a les semifinals. Però encara queden dues proves més davant Alemanya i Eslovènia, en què no està permès fallar.

En el partit d'aquest diumenge, Iker Romero s'ha convertit en el màxim golejador de l'enfrontament amb vuit dianes, set d'aquestes de penal. Els també blaugranes Víctor Tomás i Juanín García n'han marcat tres cada un, mentre que Rubén Garabaya ha superat la porteria contrària en una ocasió.

Fora del partit

L'equip entrenat per Valero Rivera només s'ha mantingut dins del partit durant els primers 13 minuts. Tot i així, els espanyols no han aconseguit ser superiors en cap ocasió, excepte amb l'1-2 marcat per Romero des de la línia de set metres només començar el xoc. Mentre que Espanya ha centrat el seu joc d'atac en la primera línia, i sigui dit, sense gaire sort de cara a porteria, Polònia ha optat per jugar amb la seva segona línia, a més d'utilitzar els seus millors llançadors a la zona exterior. En defensa, la selecció estatal s'ha trobat en seriosos problemes i és que la rapidesa de moviment de la pilota per part dels polonesos ha descol·locat les línies espanyoles de principi a fi. Amb tot això, les diferències han augmentat i al descans s'ha arribat amb un 13 a 9.

En la segona part s'ha repetit la mateixa història, encara que aquesta vegada Espanya ha aconseguit fer més petita la bretxa gràcies a cinc minuts de glòria en què ha marcat un parcial de 0 a 4 (25-21). Però els de Valero no han sabut aprofitar l'èxit i han tornat a caure en els errors de la primera meitat; el pas del temps només ha servit per confirmar amb més contundència la victòria de Polònia (32-26).
POLÒNIA, 32
ESPANYA, 26

Polònia: Szmal; Jurasik (5), Marcin Lijewski (-), Jaszka (3), Bielecki (-), Tluczynski (3, 2p) i Bartosz Jurecki (6) -set inicial- Wyszomirski (ps), Krysztof Lijewski (3 ), Kuchczynski (2), Jachlewski (2), Siodmiak (1), Zoltak (1), Michal Jurecki (3), Jurkiewicz (-) i Rosinski (3).

Espanya: Hombrados; Víctor Tomás (3), Gurbindo (-), Prieto (1), Ugalde (-), Morros (-) i Raúl Entrerríos (2) -set inicial- Sierra (ps), Alberto Entrerríos (2), Garabaya (1), Aguinagalde (2), Juanín García (3), Romero (8,7 p), Malmagro (4), Chema Rodríguez (-) i Aguirrezabalaga (-).

Parcials: 3-2, 5-3, 7-5, 9-6, 12/7, 13-9, 16-12, 21-16, 25-18, 27-21, 30-23, 32 -26.

Àrbitres: Olersen i Pedersen (Dinamarca).