19.01.2010 19:52

Guanyen tots

Els cinc jugadors del Barça Borges que juguen amb la samarreta de la selecció estatal, a més d’Igropulo amb Rússia i Hansen amb Dinamarca, s’han estrenat amb victòria a l’Europeu d’Àustria.

Millor estrena impossible per als jugadors internacionals del Barça Borges. Tots set han sumat la primera victòria a l’Europeu que es disputa a Àustria. Per una banda, els cinc jugadors que juguen sota les ordres de Valero Rivera: Garabaya, Romero, Tomás, Juanín Garcia i Ugalde, s’han imposat amb contundència a la Repúblic Txeca (37-25). També ha guanyat Mikkel Hansen amb Dinamarca, en el seu cas a la selecció amfiotriona, Àustria (33-29), i Igropulo, amb Rússia, s’ha desfet d’Ucraïna (37-33).

La victòria més contundent

La selecció espanyola s’ha endut una contundent victòria davant la República Txeca tot i haver de superar la lesió en els primers minuts del porter Arpad Sterbik, que podria perdre’s la resta del campionat. Només en els primers compassos de partit, el partit ha estat una mica més igualat (6-8, min.16). Però ha aparegut Iker Romero –màxim anotador amb 14 gols- per empatar el matx als 10 gols. A partir d’aquest moment, la selecció espanyola ja no ha tingut rival. Un parcial de 8 a 0 en el tram final de la primera part ho demostra. Al descans, el marcador ha estat de 17 a 10.

A la represa, ha estat un recital de joc i de gols del combinat entrenat per Valero Rivera. Ja en el minut 45 guanyaven de 10 gols (28-18). Tot i la claredat en el marcador, el tècnic ha volgut buscar més renta de gols, utilitzant el blaugrana Víctor Tomás com a sisè jugador de camp en alguna ocasió. I és que la diferència de gols pot ser decisiva en els empats per decidir qui passa a la segona ronda. Al final, la diferència ha estat de 12 gols, 37-25.

Hansen guanya l’amfitriona

El blaugrana Mikkel Hansen, amb Dinamarca, ha guanyat la selecció amfitriona, Àustria, per 33 gols a 29. El jugador del Barça Borges hi ha contribuït amb 5 gols, en un partit on ha defensat la porteria l’exblaugrana Kasper Hvidt.

DINAMARCA, 33
ÀUSTRIA, 29

Dinamarca: Hvidt; Mogensen (7); Laen (1); Jörgensen (-); Christiansen (4); Knudsen (1); Landin (-); Spellerberg (-); Knudsen Michael (4); Svan Hansen (2); Lindberg (1); Söndergaard Sarup; Hansen (5); Nielsen Kasper (-); Nielsen (1)

Àustria: Bauer (-); Fölser (5); Ziura (7); Weber (6); Abadir (1); Mayer (0); Knauth (-); Marinovic (-); Günther (-); Szilagyi (4); Wilczynski (-); Friede (-); Schlinger (4); Wagesreiter (-); Hojc (2)

Igropulo, màxim golejador amb Rússia

I per últim Igropulo també s’ha estrenat amb un triomf davant la selecció d’Ucraïna. S’han imposat per 37 a 33 en el primer partit, i amb una aportació determinant del jugador del Barça Borges. Amb 11 gols, ha estat el màxim anotador del partit.

RÚSSIA, 37
UCRAÏNA, 33

Rússia: Grams oleg (-); Filippov vasily (1); Zotov oleg (-); Kovalev dmitry (7); Chernoivanov alexander (-); Rastvortsev alexey (9); Kostygov alexey (-); Kamanin alexey (-); Aslanyan samvel (-); Chipurin mikhail (6); Dibirov timur (2); Predybaylov sergey (-); Igropulo konstantin (11); Starykh andrey (-); Ivanov vitaly (1); Kaynarov alexey (-)

Ucraïna: Bilyk sergiy (-); Pedan oleksandr (-); Iyubchenko sergii (2); Petrenko yuriy (2); Nat vitaliy (3); Shevelev olexandr (5); Stetsyura mykola (-); Ganchev oleksii (2); Natalyuk andrii (-); Brazhnyk vadym (-); Krivchikov mykhaylo (-); Doroshchuk dmytro (1); Burka sergii (9); Komok gennadiy (-); Ostroushko vladyslav (-); Onufriyenko sergiy (9)
ESPANYA, 37
REPÚBLICA TXECA, 25

Espanya: Sterbik; Víctor Tomás (5), Gurbindo (1), Chema Rodríguez (2), Romero (14, 8p), Juanín García (5) i Aguinagalde (3) -equip inicial- Hombrados (ps), Alberto Entrerríos (2), Garabaya (-), Prieto (-), Raúl Entrerríos (2), Ugalde (1), Malmagro (1) Aguirrezabalaga (1) y Morros (-)

República Txeca: Stochl; Filip (2), Hynek (-), Kubes (1), Vrany (5), Jicha (8,4p) i Nocar (1) -equip inicial- Galia (ps), Vitek (2), Mickal (2), Zdrahala (-), Piskac (-), Sobol (-), Mraz (1), Stehlik (1) i Sklenak (2)

Marcador cada cinc minuts: 2-2, 4-4, 6-7, 10-10, 12-10 i 17-10 (Descans) 20-13, 24-15, 28-18, 30-20, 32-24 i 37-25 (Final)