09.01.2010 11:54

Exhibició d'extrems (41-19)

La selecció estatal va debutar aquest divendres en el Torneig Internacional d'Espanya amb victòria. Els de Valero Rivera van guanyar per 41-19 el Brasil, en un partit en què Tomàs i Ugalde es van exhibir des dels extrems.

El combinat espanyol va dominar des del primer minut el seu rival. Amb un atac ràpid i agressiu, una defensa 6-0 infal·lible i la bona actuació dels seus porters Hombrados i Sterbik, Espanya va deixar aviat enrere els brasilers. Al descans, la bretxa ja era de nou gols amb el 19 a 10. Però el pitjor per al Brasil encara estava per arribar.

El conjunt estatal va posar la directa i va deixar sense alè el seu contrincant, a més d'anul·lar-lo completament amb el pas dels minuts. En el minut 33, Espanya va marcar el 22-11, amb el qual doblava el resultat de l'equip brasiler. A 13 minuts per al final, les diferències ja eren de 18 gols (32-14), però el màxim avantatge el van aconseguir poc després, amb el 38 a 15.

Tomás, màxim golejador

Víctor Tomás va ser capaç, davant Brasil, de fer aixecar l'afició espanyola. Fins a un total de vuit gols va marcar el blaugrana. Però no només cal destacar l'actuació de l'extrem dret per haver estat el màxim golejador de l'enfrontament, sinó també la qualitat mostrada pel jugador del FC Barcelona Borges. En la segona meitat de l'enfrontament es va unir a la seva festa personal un altre jugador del Barça, Cristian Ugalde. Amb cinc gols es va convertir en un dels màxims anotadors.

Juanín García, que mai decep, també va destacar a l'extrem esquerre i va ser l'autor de quatre dianes. Romero va marcar tres gols i Garabaya un, amb la qual cosa l'aportació blaugrana final va ser de 21 gols, més de la meitat de l'equip.
No per a la preparació
Aquest dissabte el torneig enfrontarà Espanya i Suïssa. L'equip de Rivera no descansa ni un moment per arribar a punt a l'Europeu d'Àustria. El lloc on s'està celebrant aquesta competició és al pavelló de La Granadilla, a Badajoz.