27.12.2008 19:37

A la final (26-23)

Meritxell Infante

Després d’imposar-se al Ciudad Real per 26 a 23, el Barça Borges disputarà la final de la Copa Asobal al Palau Blaugrana. Els de Manolo Cadenas han fet seu un partit que han sortit a guanyar amb seny i rauxa.

Era el moment de tornar-li al Ciudad Real la derrota de Lliga a casa i la semifinal de la Copa Asobal ha estat el moment idoni. Els homes de Manolo Cadenas s’han endut la victòria davant els manxecs en un partit molt més de tu a tu que l’anterior. Els blaugranes han confiat en les seves possibilitats i han dominat el partit sense perdre els nervis en els moments més embogits de l’enfrontament. Ha estat una victòria d’equip amb força rotació a la banqueta blaugrana, tenint en compte que l’endemà es podia estar jugant la final, la primera després de cinc anys i, a més, a casa.

Iker Romero, amb molèsties al genoll dret, era un dels descartats en l’últim moment, juntament amb Losert i Putics. Els que han jugat ho han fet amb força entrega i el major encert golejador ha arribat des dels sis metres, amb Ugalde i Rocas, i des del punt de penal, amb Hansen, tres de tres des dels 7 metres.

Moments d’indecisió

fcbborges-ciudadr_x4x.jpgA la primera part cap dels dos equips acabava d’endur-se el partit al seu terreny. Pèrdues de pilota i llançaments a porteria sense decisió mantenien un marcador fluix per a dos equips de tant potencial. Els blaugranes han pres la iniciativa i han estrenat l’electrònic amb un 2-0 que els posava per davant. Del minut 6 al 13 s’han viscut uns minuts d’imprecisió total i cap dels dos equips ha estat capaç de transformar cap llançament en gol, en part també per l’encert de Barrufet i Sterbik a la porteria. El Ciudad Real trencava aquesta dinàmica negativa amb l’empat a 4 (min.13).

Cop d’efecte d’Ugalde

Quan semblava que cap dels dos equips s’enduia el partit, el Barça Borges ha marcat la diferència a la contra. Tres gols de Cristian Ugalde, que ha tret la rauxa, i un de Tomás donaven un parcial 4-1 en els últims minuts abans del descans, al qual s’arribava amb el 13 a 10 en el marcador. Tots dos jugadors formats a la casa, reivindicaven el seu dret a jugar aquesta final, d’un títol que encara no tenen. Ugalde ha estat el màxim golejador blaugrana amb cinc gols.

El públic s’escalfa

fcbborges-ciudadr_x2x.jpgA la segona part, el Ciudad Real ha sortit amb la intenció de continuar al partit però no ha estat capaç de sorprendre els blaugranes. Ja als tres minuts de la segona part els blaugranes marcaven la màxima diferència del partit, que seria de quatre gols (16-12). Tot i la pressió als àrbitres i les protestes –Hansen ha hagut de repetir el llançament d’un penal que ja s’havia donat per bo-, els homes de Cadenas no s’han descentrat i han continuat dins el partit. El públic del Palau s’ha escalfat més a la segona part i ha ajudat als blaugranes a consolidar el seu domini en el marcador.

Mà ferma a la recta final

Jerome Fernández des dels 9 metres, amb cinc gols, tots a la segona part, era el principal poder ofensiu dels manxecs, que no han aconseguit acostar-se a més de dos gols del Barça Borges. Tot i que Steffanson ha marcat el 25 a 23 a tres minuts del final, amb encara marge de recuperar el marcador, els blaugranes han aguantat i han sentenciat amb un gol final de Rocas que tancava la victòria blaugrana.

FCB BORGES, 26
BM CIUDAD REAL, 23

FC Barcelona Borges: Barrufet, Noddesbo (3), Juanín (1), Lozano (2), Ben Amor (2), Nagy (2), Rocas (4) –set inicial-, Kasper, Tomás (1), Ugalde (5), Jernemyr, Boldsen, Hansen (5).

BM Ciudad Real: Sterbik, Kallman (1), Abalo (3), Metlicic (3), Entrerríos, Morros, Dinart –set inicial-, Hombrados, Torsten Laen (1), Jerome (5), Steffanson (6), Davis, Chema (1), Rutenka (3).

Parcials cada cinc minuts: 4-2, 4-3, 5-4, 7-6, 9-9, 13-10 (descans); 16-12, 18-15, 21-17, 23-20, 24-22, 26-23.

Àrbitres: Martín Franco i Monroy Rodríguez