14.12.2008 20:53

El liderat, a Ciudad Real (26-29)

Verònica Díez

El FC Barcelona Borges ha perdut el liderat després de perdre davant el Ciudad Real per 26 a 29. Els manxecs s'han mantingut ferms i superiors durant tot el partit. Iker Romero ha estat el jugador barcelonista més destacat.

Ja des del principi del primer temps, els manxecs han deixat clar que venien a Barcelona a la recerca del liderat. Els visitants han sortit endollats i amb una gran solidesa defensiva i una bona determinació en atac s'han fet amb el domini de l'enfrontament. Després de tancar el primer període amb un 9 a 13, els barcelonistes han sortit al camp amb més força i han aconseguit millorar el seu joc. Ni Iker Romero des dels set metres, ni Albert Rocas des de l'extrem dret han aconseguit posar l’equip per davant. Quan només quedaven quatre minuts per al final Nagy ha marcat el 25 a 26 que tornava les esperances als blaugranes, però ja era massa tard.

El Ciudad Real surt a per totes

Entrerrios.jpgEl BM Ciudad Real ha començat el partit molt endollat. Amb una gran agressivitat i astúcia ofensiva ha començat aviat a marcar les diferències. Per la seva part, el Barça Borges ha pecat de precipitació en atac, que ha ajudat als visitants a jugar ràpid a la contra. En defensa el Ciudad Real ha creat una autèntica muralla. Amb un sòlid 6-0 no ha deixat jugar als blaugranes. Per si de cas fos poc, Sterbik s'ha lluït sota pals. El FC Barcelona no ha aconseguit ser superior al marcador en cap moment. En el minut 13 i gràcies a un gol de Demetrio Lozano, s'han posat a dos gols de diferència (3-5). Però ben aviat el conjunt manxec ha tornat ha trepitjar fort i s'ha col•locat fins a cinc gols per damunt dels locals amb el 7 a 12. El primer temps s'ha tancat amb un resultat de 9 a 13.

La millora no és suficient

QM3D1794.jpgA la represa el Barça Borges ha mostrat una millor cara. Els barcelonistes han endurit la seva defensa, i fins i tot Manolo Cadenas s'ha atrevit amb el 5 a 1 amb Cristian Ugalde a l'avançat. David Barrufet ha estat un dels jugadors més seriosos a la pista i ha tingut una gran actuació a la porteria. En els primers instants d'aquesta segona part, els de Barcelona, amb Iker Romero al capdavant, han estat a punt de sorprendre al Ciudad Real. El de Vitòria ha fet el 14 a 17 des dels set metres. Tres gols de diferència que semblaven donar esperances als blaugranes, però que finalment no ha estat així. Un parcial de 0 a 3 per al Ciudad Real ha marcat el màxim avantatge del matx (14-20). En el minut 17, de nou Romero i també des dels set metres ha deixat el marcador en 18 a 21. Però la història s'ha tornat a repetir. Tres gols consecutius del rival han tornat a deixar al Barça Borges sis gols per sota (19-25).

Apagada i reacció blaugrana

QM3D1676.jpgQuan a penes quedaven vuit minuts per finalitzar el partit, el Palau Blaugrana s'ha quedat sense llum. Durant gairebé deu minuts el partit ha estat parat. L'apagada ha semblat donar-li forces al FC Barcelona Borges que ha mostrat el seu costat més agressiu. Un golàs de Laszlo Nagy, que ha aprofitat un perfecte passi d’Iker Romero per marcar de ‘fly' ha deixat el partit completament obert amb el 25 a 26 a quatre minuts per finalitzar l'enfrontament. Però no ha estat així. Stefansson i Entrerríos han finalitzat el treball de l'equip manxec i finalment s'ha sentenciat el partit amb el 26 a 29.

FC BARCELONA BORGES, 26
BM CIUDAD REAL, 29

FC Barcelona Borges (9+17): Hvidt (Barrufet); Rocas (5), Nagy (3), Garabaya (1), Boldsen (3), Iker Romero (8, 7p), Juanin, set inicial, Noddesbo (3), Jernemyr, Hansen, Lozano (3), Tomás i Ugalde.

BM Ciudad Real (13+16): Sterbik; Abalo (6), Pajovic (1), Dinart (1), Chema Rodríguez (1), Viran Morros, set inicial, Kallman (3), Stefansson (5, 2p), Rutenka (4, 1p),Alberto Entrerrios (3), Laen (4), Davis (1), García Parrondo i Hombrados (p.s.)

Àrbitres: Muro Sanjosé i Rodríguez Murcia.

Parcials: 0-2, 2-5, 3-7, 5-9, 8-12, 9-13; 12-16, 14-20, 18-21, 19-25, 23-26 i 26-29.