07.12.2008 20:02

Victòria transcendental (24-28)

La lluita pel liderat de l'Asobal ja té guanyador: El Barça Borges. Els blaugranes han guanyat a domicili al Reale Ademar de León per 24 a 28. Victòria de màxima importància per als de Barcelona.

El conjunt català ha guanyat dos punts d'or que poden marcar el decurs de la Lliga Sabadell Atlàntic Asobal. Amb una gran serietat i determinació en el joc, el FC Barcelona Borges s'ha fet amb el control absolut del partit. Després d'un primer temps igualat (11-12), els blaugranes s'han revelat i han posat contra les cordes als de Lleó.

Laszlo Nagy ha estat el màxim anotador blaugrana amb sis dianes. Una altra de les notes especials ha estat el debut de la nova incorporació del Barça Borges, Barna Putics.

Primers tocs d'atenció

El FC Barcelona Borges ha sortit a la pista amb força. Aprofitant dos errors ofensius del seu rival, els de Manolo Cadenas han marcat dos gols al contracop (0-2). Els blaugranes ja donaven els seus primers tocs d'atenció a un Reale Ademar de Lleó que no ha deixat de pressionar. Un Stranovsky encertat des dels set metres ha posat en taules el marcador (2-2) i ha estat llavors quan el primer temps s'ha convertit en un autèntic estira-i-arronsa. En el minut 14 i després de tornar a obtenir la mateixa superioritat, els de Lleó han tornat a empatar el matx amb el 6 a 6. Les defenses i les porteries s'han convertit en les protagonistes, i és que durant quatre minuts cap dels dos equips ha estat capaç de marcar. Jesper Noddesbo tornava a col•locar per davant als seus amb el 6 a 7 a dotze minuts per arribar al descans.

Igualtat a la pista

En el minut 17 d'aquest període, Barna Putics, nou fitxatge blaugrana ha sortit a la pista durant uns instants. Tres minuts després, el seu company Noddesbo marcava la màxima diferència d'aquest temps amb el 6 a 9. La retirada de Sarmiento, un dels pilars del conjunt lleonès, que s'ha lesionat en eldecurs del partit, ha pesat molt sobre els locals. Tot i així i utilitzant la figura del doble pivot, l'Ademar ha tornat a posar les coses difícils i finalment s'ha tancat el primer període amb un 11 a 12.

Kasper-Rocas, combinació fatal

A la represa, els blaugranes han estat més determinants, tot al contrari que el seu rival, que ha baixat la intensitat. El duo Kasper Hvidt – Albert Rocas s'ha convertit en un autèntic mal de cap per al seu contrincant. El danès perquè ho ha parat tot, i el català perquè ha estat vital de cara a porteria (5), han estat els protagonistes d'aquest inici de segon temps. Un parcial de 0 a 4 també ha estat decisiu per al desenllaç final en el minut 13. Amb un 13 a 19 al marcador el FC Barcelona Borges no ha abaixat els braços, sinó tot al contrari, encara han intentat augmentar les diferències. Dit i fet. Laszlo Nagy feia el 18 a 25 que reflectia el màxim avantatge barcelonista quan quedaven 8 minuts per finalitzar.

Ho intenten

Durant els últims compassos del partit, el Reale Ademar de Lleó ha intentat donar la sorpresa. Amb tres gols consecutius, els locals s'han posat a quatre gols dels catalans (21 a 24) quan encara quedaven sis minuts per al desenllaç final. Mikkel Hansen, que ha pogut jugar després del seu esquinç de turmell, no ha permès que els de Lleó s’apropessin al marcador i a més a més ha estat l’autor dels tres últims gols del conjunt català . Castresana ho ha intentat per capgirar al marcador des del pivot, però no hi ha hagut sort.

REALE ADEMAR DE LLEÓ, 24
FC BARCELONA BORGES, 28

Reale Ademar de Lleó (11+13): Alilovic (Àlber); Krivoschlykov (-), Buntic (4), Sarmiento (-), Castresana (3), Aguirrezabalaga (7), Stranovsky (5, 3 p), set inicial, Carou (-), Txernov (1), Aguinagalde (-), Bicanic (1), Costa (3, 2 p), Ortigosa (-).

FC Barcelona Borges (12+16): Kasper (Barrufet); Juanín (2), Romero (1), Garabaya (1), Boldsen (2), Nagy (5), Rocas (5), set inicial, Hansen (6, 2 p), Noddesbo (3), Lozano (1), Putics (-), Tomás (-), Ugalde (2).

Parcials: 1-2, 3-4, 6-6, 6-8, 8-10, 11-12; 12-14, 13-17, 14-20, 17-23, 21-25, 24-28.

Àrbitres: Raluy López i Saborós Ramírez.