11.11.2008 21:56

De nou líders (20-33)

El Barça Borges recupera el liderat després d'haver guanyat a Conca per 20 a 33 i que l'Ademar perdés davant el CAI per 36 a 32. Gols, bon handbol i un recuperat Iker Romero són les notes destacades del partit disputat pels blaugranes.

Els homes de Manolo Cadenas han tornat a aconseguir el liderat de l'Asobal disset dies després d'haver-lo perdut a Pamplona (29-28). Els de Barcelona han fet aquest dimarts un dels seus millors partits de la temporada. Això, sumat a la derrota del que era líder fins avui, el Reale Ademar de Lleó, ha tornat a col·locar els barcelonistes primers a la taula classificatòria.

El Conca 2016 ha plantat cara a un dels grans de l'handbol durant la primera meitat. Alts i baixos al marcador, un intens equip local i un precipitat FC Barcelona Borges en atac han marcat les pautes del primer temps. A la represa les coses han canviat. Ha estat qüestió de temps que els homes de Manolo Cadenas aconseguissin distanciar-se del tot al marcador. Mikkel Hansen, amb set gols, ha estat el màxim golejador de l'equip. La porteria torna a ser essencial per al conjunt blaugrana. Tant Kasper Hvidt com Venio Losert han defensat a la perfecció la porta barcelonista.

El rival no dóna treva

Els locals han començat el partit molt motivats. Això ha creat un ritme frenètic de joc. El Barça Borges no ha aconseguit treure's de sobre el Conca 2016 durant els primers minuts. Si en atac els de Goran Dzobic han estat molt encertats, en defensa han fet encara millor els deures. Una defensa 6-0 molt avançada i amb una gran força no ha donat treva als blaugranes. Kasper Hvidt ha estat clau. I és que el danès no ha deixat que els de Conca aconseguissin avançar-se al marcador i ha parat tot el que arribava a la seva àrea.

Més còmodes a la pista

A mesura que passaven els minuts els homes de Manolo Cadenas s'han sentit més còmodes a la pista. Al minut 17 Víctor Tomás, que ha fet un dels seus millors partits, ha marcat el 6 a 10, la màxima diferència fins llavors. Però l'equip amfitrió encara hi tenia alguna cosa a dir i de nou ha tornat a jugar al màxim nivell. Quan faltaven vuit minuts per arribar al descans, el Conca 2016 ha augmentat la intensitat del seu joc fins a aconseguir tancar el primer temps a només dos gols dels de Barcelona, 12 a 14.

Iker Romero surt a la pista

A la segona meitat tot han estat bones notícies. Iker Romero ha sortit a la pista al minut 4, just quan el seu equip feia un parcial de 0 a 4 que trencava del tot el partit (13-18). El de Vitòria ha estat al terreny de joc quatre minuts, però ha tingut temps de provocar un penal i assistir Jesper Noddesbo en el 16 a 21. Kasper Hvidt ha tornat a fer una gran actuació a la porteria. La defensa barcelonista també ha estat més agressiva i això ha facilitat el joc dels blaugranes, que a poc a poc s’han convertit en els autèntics dominadors de l'enfrontament. Res ha tingut a veure el Conca 2016 d'aquesta recta final del partit amb l’equip del primer temps.

Gaudint al màxim

En els últims minuts de partit s'ha vist els barcelonistes gaudir al màxim. Demetrio Lozano ha fulminat la porteria local amb el seu potent llançament i Mikkel Hansen, el màxim golejador del matx (set gols), s'ha convertit, una vegada més, en un autèntic malson per a la defensa i la porteria contrària. El danès no falla ni els seus llançaments exteriors ni des de la línia de set metres. Venio Losert també ha estat protagonista. Dels vuit llançaments rebuts, només n'ha encaixat dos. L'equip de Dzobic ha anat perdent intensitat i els de Barcelona no han perdonat. Tenien molt clar que s'havia de guanyar i, a més, de la millor manera possible. Així ha estat, i finalment s'ha sentenciat el partit amb un 20 a 33 al marcador.

CONCA 2016, 20
FC BARCELONA BORGES, 33

Conca 2016: Bozic, Sabonis (1), Grubanov, Bager (1), Markovic (2), Grosas (4, 2p), Carvajal -set inicial-, Oliva (p), David Mendoza (1), Petric (2), Nilsson (5) i Pérez Marne (2).

FC Barcelona Borges: Kasper, Nagy (2), Boldsen (1), Mikkel Hansen (7, 3p), Rubén Garabaya (3), Víctor Tomás (5), Cristian Ugalde (1) -set inicial-, Losert (p), Noddesbo (4), Demetrio Lozano (4), Ben Amor (3), Albert Rocas i Juanín García (3).

Parcials: 2-1, 3-5, 6-9,6-10, 10-13, 12-14; 13.16, 16-20, 17-23, 17-26, 18-29, 20-33.

Àrbitres: Fuertes Penella i Martín García.