08.11.2008 18:10

El passi a la segona fase, assegurat (22-29)

Si dimecres passat el Barça Borges tornava a aconseguir la victòria a l'Asobal, aquest dissabte ho ha fet a la Lliga de Campions. Els blaugranes han guanyat el Metalurg Skopje per 22 a 29 i s'asseguran el passi a la segona fase.

Els de Barcelona han aconseguit de nou una victòria a Europa. Després de perdre davant el Kiel al Palau, els de Manolo Cadenas no podien donar millors notícies en la quarta jornada de la competició europea. Els de Macedònia no han resultat un rival fàcil. De fet, han estat durant tot el partit ben a prop dels blaugranes. No ha estat fins a la segona meitat del segon període que el FC Barcelona Borges ha aconseguit distanciar-se de més de tres gols dels locals. Tercera victòria europea, que consolida el conjunt català en la segona posició.

Avui ha estat un dia molt especial per a l'Álvaro Ruiz. El jove jugador del planter blaugrana ha pogut debutar a la màxima categoria i en competició europea davant el Metalurg Skopje. Manolo Cadenas l'ha donat l'oportunitat de jugar l'últim minut de partit.

Primeres dificultats

El Metalurg Skopje ha començat dominant el partit. Tres errades ofensives dels blaugranes han deixat via lliure als de Macedònia per avançar-se al marcador. D'altra banda, els de Macedònia han dificultat el pas del Barça Borges amb una defensa 6-0 molt avançada i, alhora, agressiva. El nerviosisme dels primers moments s'ha apoderat dels barcelonistes, que no aconseguien superar el seu rival. Durant els primers deu minuts de partit no s'ha passat de l'empat.

Quatre gols determinants

Juanín García ha començat en el minut 10 un parcial de 0 a 4. Amb això, el FC Barcelona Borges s'ha posat tres gols al davant del Metalurg (6-9). A partir d'aquest moment els blaugranes han controlat més el seu joc. Poc després, David Barrufet ha entrat en acció, i precisament gràcies a una parada del català Jesper ha aprofitat per marcar l'11 a 15 que reflectia la màxima diferència del primer temps. Els de Macedònia no han abaixat la guàrdia. Stanojevic ha estat el jugador més destacat del conjunt local, i s'ha convertit en el director d'orquestra del seu equip. Però no n'hi ha hagut prou. El resultat al descans era de 14 a 17.

El Metalurg Skopje pressiona

Sis minuts ha trigat el Barça Borges a marcar el primer gol de la segona meitat. Per contra, el seu rival ha començat aquest temps amb un parcial de 2 a 0, amb el qual s'ha posat a un sol gol dels blaugranes (16-17). Ha estat llavors quan ha aparegut a la pista el millor Jesper Noddesbo, que ha ajudat amb dos gols al parcial de 0 a 3 que ha respost a l'acció anterior del Metalurg Skopje. El danès tornava a marcar la màxima diferència fins aquell moment amb el 17 a 21.

Mikkel Hansen revoluciona el partit

Mikkel Hansen ha fet davant el Metalurg un dels millors partits de la temporada, ja no només pel nombre de gols marcats (nou), sinó per la qualitat del seu joc. A partir del minut 13 de la segona meitat i fins al final del partit s'ha convertit en el màxim protagonista de l'Skopje Trobi. Mikkel ha marcat els set gols del parcial de 0 a 7 que han portat el Barça Borges ha desfer-se completament del seu rival (20-28). Just després Rubén Garabaya ha estat expulsat en rebre tres exclusions, però els locals poc hi podien fer ja. La millora defensiva també ha estat clau en la recta final de l'enfrontament.

METALURG SKOPJE, 22
FC BARCELONA BORGES, 29

Metalurg Skopje (14+8): Ristovski, Lazarov (1), Zivkovic (-), Stanojevic (8), Mirkulovski (3), Nedanovski (-), Gjorgonoski (1), set inicial, (Brestovac, ps), Stoilov (1), Chanturia (2), Smigic (6) i Maltsev (-).

FC Barcelona Borges (17+12): Kasper Boldsen (3), Hansen (9, 4p), Nagy (4), Garabaya (1), Juanín García (1), Rocas (-), set inicial Lozano (2), (Barrufet, ps), Noddesbo (5), Ben Amor (1), Tomás (3), Ugalde (-) i Ruiz (-).

Àrbitres: Hakansson i Nilsson.

Parcials: 2-2, 5-5, 6-7, 9-12, 12-15, 14-17; 16-17, 17-20, 18-23, 19-25, 20-28, 22-29.