23.10.2008 13:36

La millora en defensa

Meritxell Infante

Després de set jornades, el Barça Borges lidera la classificació Asobal amb set victòries. La millora en defensa ha estat clau en aquesta situació. Les incorporacions que s’han fet han col·laborat a l’evolució d’aquest aspecte del joc.

L’atac sempre ha estat el punt fort del conjunt blaugrana, però si per algun aspecte està destacant aquest any és per la defensa. El Barça Borges és el millor equip en defensa aquesta temporada, amb només 176 gols encaixats. A la mateixa jornada la temporada passada, els blaugranes havien encaixat setze gols més. I si tenim en compte els set rivals amb qui s’han enfrontat en aquest inici de temporada, l’any passat ens van fer 21 gols més entre tots set.

Deu gols menys a Saragossa

La derrota a la pista del CAI Aragó l'any passat (37-33) era un referent per a aquesta temporada, ja que es repetia en la mateixa jornada, la quarta, però enguany els blaugranes es van imposar per 27 a 35, encaixant deu gols menys que la temporada passada. Només l’Alcobendas ha estat capaç de marcar més de trenta gols als de Cadenas a la Lliga, i va ser precisament amb la baixa d’última hora de Jernemyr, per un procés gripal.

Jernemyr, l’especialista

fcb-kiel_x60x.jpgLes noves incorporacions, en especial Magnus Jernemyr però també Joachim Boldsen, tenen una participació decisiva en aquesta millora. El jugador suec és tot un especialista en l’aspecte defensiu. Els seus 2 metres d’alçada i els seus 113 quilos de pes són un argument més que fort per intimidar els rivals, però és que, a més, el jugador mostra la màxima concentració i dirigeix la defensa al mil•límetre.

El seu entusiasme contagia els companys. “És la meva forma de jugar, perquè com que només ho faig en defensa, quan entro m’agrada donar energia i empènyer els meus companys, que vénen cansats després d’atacar”, confessa en Magnus.

Treballar l’un per a l’altre

Per Jernemyr, un dels aspectes que més ha contribuït a la millora en defensa és la feina en equip, més que les individualitats: “Estem defensant més junts i treballem més per als altres, pel jugador que tens al costat. L’any passat es defensava més un contra un i ara intentem estar més junts”.

El atac, en el bon camí
El Barça Borges és ara mateix el segon millor atac de la Lliga Asobal, amb 231 gols, un menys que el Ciudad Real. Però els blaugranes saben que aquest aspecte millorarà perquè, com diu Jernemyr, “si confiem en la nostra defensa vindrà la millora en tota la resta”.