07.09.2008 20:00

El primer títol de la temporada (25-26)

Verònica Díez (enviada especial) / Sònia de Alba

El Barça Borges ha guanyat la Supercopa Sabadell Atlàntic Asobal al Ciudad Real per 25-26. La forta i infranquejable defensa barcelonista, amb una 6:0 i l'excel·lent treball de Kasper Hvidt a la porteria han estat la gran clau del triomf.

Manolo Cadenas i el FC Barcelona Borges han estrenat el palmarès amb la temporada 2008/09. El primer equip d’handbol barcelonista ha guanyat el Ciudad Real a la XXIII edició de la Supercopa Asobal. Els blaugranes han començat molt agressius en defensa, fet que el Ciudad Real no ha sabut contra contrarrestar en cap moment.

La millor defensa

El Barça Borges ha sortit fort defensivament. Amb Boldsen i Jernemyr com directors d'orquestra en el 6:0 de Cadenas, el Ciudad Real s'ha trobat amb seriosos problemes per llançar a porteria. Tota la defensa ha basculat a la perfecció A més Kasper Hvidt no deixa de sorprendre i aquest diumenge s'ha tornat a lluir a la porteria.

Durant els primers deu minuts de joc ha estat quan més igualat ha estat el marcador. Laszlo Nagy ha marcat el primer gol per al FC Barcelona Borges i des d'aquest moment els blaugranes no han deixat de ser superiors.

Una còmoda diferència

Jugada_Supercopa_Final_1.JPGJuanín García ha marcat el 3 a 7 que donava certa tranquil•litat al conjunt barcelonista. Ell mateix, i gràcies a una acció de contraatac, ha fet el 3 a 8.

Només Viran Morros ha espantat el Barça Borges, quan en el minut 19 ha marcat el 6 a 9. Un parcial de 0 a 3 ha deixat el marcador en 6 a 12. Les exclusions de Boldsen i finalment la de Laszlo Nagy han desequilibrat el joc del combinat català. Luc Abalo i Viran Morros han aprofitat per reduir les distàncies. El nerviosisme ofensiu s'ha fet latent en el joc del FC Barcelona Borges, que finalment ha tancat el primer temps amb un marcador d'11 a 14.

Les coses es compliquen

El Ciudad Real ha sortit endollat al segon temps. Un gol de Morros i un altre de Kallman han deixat els de Talan Dujshebaev a només un gol dels blaugranes (13-14). Els de Barcelona s’han recuperat amb dos gols d'Albert Rocas en el minut sis de la segona part(14-17). Els següents minuts han estat un estira-i-arronsa, fins que Jonas Kallman ha fallat un llançament des de l'extrem esquerre. La pilota ha donat al pal.

Els que no han fallat han estat els homes de Manolo Cadenas. La defensa d'equip, amb Víctor Tomás recuperant pilotes calentes, han facilitat un parcial de 0 a 4 a deu minuts per finalitzar l'enfrontament. Això ha sentenciat pràcticament el partit (19-24). Juanín ha estat l’autor del retorn als cinc gols de renda.

Amb aquesta renda el Barça no ha patit. Tot i això, amb Zorman i Uríos d’estilets, els manxecs han arribat a col•locar-se a un gol (25-26). Viran Morros no ha fallat cap llançament des dels sis metres.

Però faltaven només 2 segons per completar els 30 minuts. I el Barça Borges ha pogut estrenar la campanya amb la Supercopa.

Notícies relacionades

La tretzena Supercopa
- Cadenas: “El desig de guanyar ho ha valgut tot”
- Laporta: “L’equip ha tret l’orgull”

BM CIUDAD REAL, 25
FC BARCELONA BORGES, 26

Ciudad Real (11+14):
Sterbik, Laen (-), Kallman (3), Stefansson (4), García Parrondo (-), Metlicic (1), Zorman (3) – set inicial – Hombrados, Davis (1), Uríos (3), Abalo (2), Rutenka (4), Morros (5), Dinart (-)

FCB Borges (14+12): Hvidt, García (3), Garabaya (2), Nagy (4), Jernemyr (-), Boldsen (-), Rocas (2) – set inicial – Barrufet, Noddesbo (1), Tomás (1), Lozano (-), Ugalde (-), Romero (1), Hansen (-)

Parcials (cada cinc minuts): 2-4; 3-6; 4-8; 6-10; 7-13; 11-14 (descans); 15-17; 17-19; 19-21; 19-24; 22-25; 25-26 (final)

Àrbitres: Rodríguez Murcia i Muro San José.

Fes clic aquí per accedir a l'estadística completa del partit (pdf).