30.08.2008 19:54

A la primera final de la temporada (26-28)

El FC Barcelona Borges ha arribat a la seva primera final de la temporada. Després d’imposar-se per 26 a 28 al Montpeller en la semifinal de la Lliga dels Pirineus, aquest diumenge jugarà la final contra el Granollers.

Tot i l’absència de tretze jugadors del primer equip, el joves júniors i juvenils del Barça Borges han donat la cara d’una manera excepcional. Jugaven les semifinals de la Lliga dels Pirineus a Camprodon contra un rival de nivell: el Montpeller.

A diferència dels blaugranes, l’equip francès estava pràcticament al complet. Només els faltaven tres jugadors internacionals. Tot i aquest handicap, el Barça Borges s’ha mostrat molt superior al llarg de tot el partit, que ha acabat guanyant per 26 a 28. Diumenge a les 16.30 h jugaran la final contra el Granollers, que s’ha desfet del CAI Aragó en l’altra semifinal (26-17).

Atacar des de la defensa

P8300165.JPGDes del primer moment l’equip de Manolo Cadenas ha basat el seu joc en la defensa, amb un sistema 5-1 amb Cristian Ugalde com a avançat. Aquest sistema els ha valgut per posar-se aviat al davant en el marcador. L’exclosió de David Vilella l’ha aprofitat el Montpeller per avançar-se de dos gols a l’equador del primer temps (7-5).

Però una gran actuació del porter Pérez de Vargas i un bon moviment de pilota a l’atac han ajudat el Barça a capgirar el marcador. Nagy, amb vuit gols, ha estat la referència a l’atac. Al final s'ha arribat al descans amb avantatge de quatre gols per al Barça (12-16).

Mantenen l’ordre

A la represa el FC Barcelona Borges ha mantingut l’ordre, tant en l'aspecte defensiu com a l’atac. Això els ha portat fins a la màxima diferència del partit al minut 4.44 del segon temps, quan Cristian Ugalde ha robat ell mateix una pilota i ha sumat el 20-14. La diferència no ha estat més gran per la bona actuació del porter Andry.

En els últims compassos del matx el Montpeller ha premut l’accelerador dirigit per dos veterans, Bojinovic i Tej, que han posat el seu equip a només dos gols de l’empat quan faltaven quatre minuts per al final. Però un jove Barça no s’ha deixat espantar i s’ha mantingut al davant fins al final, amb la qual cosa ha aconseguit una importantíssima victòria que el col·loca a la final de la Lliga dels Pirineus.
MONTPELLER, 26
FCB BORGES, 28

Montpeller: Andry, Tomas (1), Accambray (4), Marie (2), Honrrubia (2), Jurick (2), Karabatic (3) i Bojinovic (5) –set inicial-, Hmam (1), Tej (6), Falgon

FC Barcelona Borges: Pérez de Vargas, Miralles (2), Figueras (2), Vinella, Nagy (8), Ugalde (4) i Álvaro Ruiz (5) –set inicial-, Guerea (2), Estévez (1), Saubich (2), Rodrigo Corrales, Gull (2)

Parcials cada cinc minuts: 3-4, 7-5, 9-11, 12-16 (descans), 14-20, 18-23, 23-26, 26-28 (final)

Àrbitres: Marín i Garcia