Handbol-Pequín 2008

24.08.2008 10:41

Barrufet marxa amb un bronze (29-35)

Carles Cascante

El blaugrana David Barrufet ha tingut el millor comiat que podia esperar de la seva etapa a la selecció espanyola. El porter del Barça ha participat activament del bronze que ha acabat aconseguint l’equip de Pastor.

Espanya s’ha acabat imposant en el partit que decidia el tercer i quart lloc dels Jocs Olímpics de Pequín 2008 en un partit molt lluitat en el que també han destacat els blaugranes Iker Romero (5 gols) i els extrems Juanín García (7 gols) i Víctor Tomás (3 gols).

El segon temps d’Espanya ha acabat sent determinant per al triomf final. La bona defensa dels de Pastor ha acabat per desquiciar Croàcia, que malgrat fer un bon primer temps, no ha acabat de creure en les seves opcions de medalla. El blaugrana Venio Losert, titular amb Croacia, es queda doncs amb diploma.

Millor resultat en uns Jocs

BalicVsSpainBeijing2008.jpgAmb aquesta victòria, Espanya trenca el malestruc que tenia amb Croàcia, a la qual no guanyava des del Mundial de Tunissia del 2005 i amb la qual havia caigut en el primer partit a Pequín. A més, Espanya iguala el tercer lloc d'Atlanta'96 i Sídney'00, quan van guanyar a França i a Iugoslàvia en les respectives finals de consolació. El tercer lloc és el millor resultat del combinat espanyol en uns Jocs Olímpics.

‘Barru’, emocionat

El porter blaugrana era un home feliç al final del partit contra Croàcia. Posava punt i final a una etapa molt reeixida amb la selecció estatal i ho ha fet de la millor manera possible, amb el seu segon metall en uns Jocs. Minuts després d’acabar el partit, Barrufet assegurava, amb els ulls humits, que aquest moment no tenia preu: “Ha estat un partit molt lluitat, però crec que ho hem merescut. Dono les gràcies als meus companys per tot això que ens ha tocat viure i que al final hem pogut celebrar. No puc amagar que he plorat una miqueta, m’he emocionat sí. Agraeixo els meus companys el molt que m’han fet gaudir.”

Romero: “Ha estat un plaer jugant amb Barrufet”

Per la seva banda, Iker Romero ha manifestat que sent “un gran plaer” per poder haver compartit vuit anys de la seva carrera professional tenint minuts a la selecció estatal amb David Barrufet, que aquest diumenge ha posat punt i final a la seva llarga carrera com a internacional. Iker, però, encara podrà continuar compartint vestidor al Barça amb Barrufet.

Pel que fa al matx, el vitorià ha assegurat que aquest diumenge s’ha vist un esperit diferent al del partit de semifinals davant Islàndia: “Sabíem que si perdíem aquest partit ens lamentaríem tota la vida. Podíem perdre o guanyar, però el que no volíem era quedar-nos amb la cara que ens va quedar després del partit contra Islàndia. Avui anàvem perdent per dos gols al descans, però estàvem lluitant moltíssim i pensant que guanyaríem.”
EL DETALL
CROÀCIA, 29
ESPANYA, 35

Croàcia (14+15): Loser (Alilovic, ps), Sulic, Metlicic (4), Balic (2), Tonci Valcic (2), Vukovic (1), Vori (2), Lackovic (2), Dominikovic, Horvat (4), Duvnjak (7), Sprem (4) i Dzomba (1).

Espanya (12+23): Hombrados (Barrufet), A. Entrerrios (5), Rocas (1), R. Entrerrios, Garabaya (1), Prieto (7), Belaustegui (4), Lozano (1), Davis (1), Juanín García (7), Iker Romero (5), Malmagro i Tomás (3).

Parcials: 1-1, 4-3, 7-6, 9-8, 11-11 i 14-12 -descans- 17-16, 18-18, 21-22, 22-26, 26-30 i 29-35.

Árbitres: Din i Dinu (Romania). Exclusions: Lackovic, Duvnjac, Sprem, Prieto, Garabaya, Belaustegui (2) i Davis.