Handbol-Pequín 2008

22.08.2008 14:40

França, de cap a la final (25-23)

La selecció francesa és la primera finalista dels Jocs Olímpics. El combinat gal ha derrotat una complicada Croàcia en un gran partit d’handbol de les dues parts.

Qualitat a la pista i excel•lència a les rotacions. Tant França com Croàcia han desplegat un repertori d’autèntic handbol. I la primera semifinal s’ha decidit del costat de la selecció que ha estat més serena a l’instant final.

La selecció francesa, sense el blaugrana Jerome Fernández, lesionat, està mostrant unes credencials sòlides per aconseguir l’or olímpic. Croàcia també ho ha intentat amb elements magistrals. Horvat, que ha obert el marcador, ha estat el màxim golejador croat, juntament amb Goran Sprem. Tots dos han marcat cinc gols. Per part francesa, Cedric Burdet ha arribat als sis gols.

França ha arribat amb un tímid avantatge al descans (12-11). Però durant els primers 30 minuts cap equip s’ha despenjat. Croàcia aconseguia tres gols de renda (6-9) després d’una acció d’Igor Vori. Nikola Karabatic ha deixat l’electrònic amb el 12-11 del final de la primera meitat.

A la segona part tot ha seguit per la mateixa via, amb intensitat defensiva i accions espectaculars. Luc Abalo ha estat dels jugadors més màgics però Vukovic, per part croata, no ha estat menys.

El gran punt d’inflexió d’aquesta semifinal s’ha produït a un minut per a la conclusió. Un ‘fly’ (vol) completat per Daniel Narcisse ha obert una escletxa insalvable. Croàcia s’ha deixat anar i amb el 25-22 l’accés a la final ja tenia protagonista. Goran Sprem ha fet pujar el 25-23 amb què s’ha tancat el partit.