Handbol - Pequín 2008

20.08.2008 15:50

Espanya, a un pas de les medalles (29-24)

Verònica Díez

La selecció espanyola d'handbol començarà divendres la lluita per les medalles després de classificar-se aquest dimecres per a les semifinals dels Jocs. Espanya ha guanyat Corea als quarts per 24 a 29.

La labor dels blaugranes en el partit davant el combinat coreà ha estat determinant. Albert Rocas, David Barrufet i Juanín García han estat els pilars del conjunt entrenat per Juan Carlos Pastor durant la segona meitat. Islàndia serà el rival a les semifinals.

Victòria aconseguida a la segona part

Els primers trenta minuts del partit no s'han decantat per cap de les dues parts. El marcador ha oscil·lat contínuament entre l'empat a zero i la mínima diferència tant per a Espanya com per a Corea. Al descans s'hi ha arribat amb un resultat de 13 a 14, amb un últim gol de Demetrio Lozano.

La segona meitat ha mostrat un panorama bastant diferent. Un parcial de 0 a 7, que ha començat amb un gol de Juanín García, ha estat decisiu per al desenllaç final. Albert Rocas ha marcat quatre d'aquests set gols; i és que l'extrem dret blaugrana s'ha convertit en un autèntic malson per als coreans. David Barrufet ha dificultat l'acció ofensiva de Corea sota els tres pals. Finalment el partit ha acabat amb un 24 a 29 que dóna a Espanya el pas a les semifinals.

Bons números dels blaugranes

Albert Rocas s'ha convertit en el màxim golejador davant Corea en marcar vuit dianes. Juanín García el segueix de prop amb sis; Iker Romero n'ha marcat quatre, i Demetrio Lozano, un. A més, David Barrufet ha aconseguit un 58% d'eficàcia a la porteria després de parar onze pilotes.

En total els blaugranes han marcat 19 dels 29 gols finals, amb la qual cosa han fet el 65% dels gols del seu equip.
Encara queden nou blaugranes
Després que els quatre danesos del Barça fossin eliminats de la lluita per les medalles a Pequín, són nou els blaugranes que jugaran les semifinals d'handbol divendres que ve. El primer partit serà a les sis del matí i el segon, a un quart de nou. França i Croàcia protagonitzaran un dels duels del dia i Espanya es veurà les cares amb Islàndia.