Handbol - Pequín 2008

18.08.2008 11:32

La selecció espanyola, a quarts

La selecció espanyola d'handbol s'ha classificat aquest dilluns per als quarts de final dels Jocs després de batre el Brasil per la mínima, 36 a 35. Els brasilers han estat un os dur de rosegar. Romero ha estat el màxim golejador, amb vuit dianes.

Els blaugranes han tornat a destacar en l'equip de Juan Carlos Pastor. Tots han participat en el partit. A més, David Barrufet ha estat una peça clau al final del matx. El porter barcelonista ha fet dues parades seguides en els últims segons de partit que han salvat Espanya de l'empat.

Pacheco no dóna treva

El jugador brasiler Pacheco no ha donat treva al combinat espanyol. Gràcies a les seves canonades el jugador ha mantingut el seu equip al davant de l'equip espanyol. Fins al minut 13 de la primera meitat la selecció espanyola ha estat inferior al marcador. A poc a poc els homes de Pastor s'han recuperat, però sempre amb el conjunt brasiler trepitjant-los els talons. El primer període ha finalitzat amb un resultat de 20 a 17 favorable a Espanya.

En aquesta primera part Iker Romero ha estat un dels personatges clau en l'atac. Un total de cinc gols són els que ha aconseguit el de Vitòria. Dos menys n'aconseguien els seus companys Albert Rocas i Rubén Garabaya.

De més a menys

La selecció espanyola ha començat forta el segon temps. Els blaugranes Juanín García i Iker Romero han estat els encarregats de marcar les distàncies per al seu equip. L'extrem esquerre ha convertit el gol de la màxima diferència del partit favorable a Espanya, vuit gols (25-17). I és que els de Pastor han fet un parcial de 7 a 1 només començar aquest període que ha agafat per sorpresa els brasilers i que semblava que havia de sentenciar el partit. Però no ha estat així. El combinat espanyol ha anat de més a menys i ha perdut força i autoritat a la pista. El Brasil ha tornat a recuperar el millor Pacheco, al qual s'ha unit Riveiro. Un parcial de 0 a 3 ha posat el marcador en 36 a 35. David Barrufet ha fet dues parades consecutives quan només quedaven dos segons per al final. Amb aquesta setmana Espanya aconsegueix la quarta plaça del seu grup.

Losert també es classifica

Juanin.jpgVenio Losert s'ha classificat també per als quarts de final. La selecció de Croàcia ha guanyat el seu últim partit de la ronda classificatòria davant la Xina per 33 a 22. Els croats ja tenien el passi assegurat però tot i així han volgut donar-ho tot en el seu últim partit.

L'equip de Losert s'ha trobat una Xina que, malgrat tenir-ho tot perdut en aquests Jocs, volia acabar aquesta fase amb una victòria. Els primers 23 minuts han anat sobre rodes per als xinesos, que han arribat a guanyar de cinc gols. El combinat croat ha empatat a 13 gràcies a un gol de Dzomba i des d'aquest moment no ha tornat a ser inferior. El resultat a la mitja part ha estat de 17 a 13.

A la segona part s'han intercanviat els papers i s'ha pogut veure el gran potencial croat. Horvat ha marcat la màxima diferència del partit amb el 31 a 19. Finalment el partit s'ha sentenciat amb un 33 a 22.
Dinamarca s'ho juga tot davant Alemanya
A les 13.00 hores Dinamarca i Alemanya jugaran el partit més important fins ara en aquests Jocs. L'equip de Kasper, Noddesbo, Hansen i Boldsen està obligat a guanyar la selecció alemanya si vol jugar els quarts de final, que començen el dia 20.