Handbol - Pequín 2008

14.08.2008 12:12

Gran aportació blaugrana davant la Xina (22-36)

Els set blaugranes que juguen a la selecció espanyola han estat peces essencials en l’enfrontament entre Espanya i la Xina. Dels 36 gols totals, 23 han estat de collita blaugrana. Tomàs, amb set dianes, ha estat el màxim anotador del partit.

Juan Carlos Pastor ha inclòs quatre blaugranes en el seu set inicial: Barrufet, Tomàs, Garabaya i Juanín García. L’aportació dels jugadors barcelonistes ha estat essencial. Els jugadors del Barça han mostrat una gran regularitat durant els 60 minuts i han estat els encarregats de marcar les pautes de l’enfrontament. El combinat espanyol no ha perdut el control del partit en cap moment davant una Xina que no deixava d’intentar-ho, sense èxit. El més a prop que han estat els xinesos d’Espanya ha estat en el primer minut, amb l’empat a un.

Lozano, Tomàs i Juanín marquen el compàs

Rubén Garabaya ha estat l’encarregat d’obrir el marcador. Víctor Tomàs, que avui ha tingut una gran participació (52 minuts), juntament amb Demetrio Lozano i Juanín García, ha marcat el compàs del joc espanyol. Cap dels tres ha parat de marcar. Dels setze gols amb els quals ha finalitzat el primer període, dotze han estat de color blaugrana. Iker Romero ha marcat el 9 a 12 i fins aquell moment el parcial de gols barcelonistes era de 10/12. Només Belaustegui i Raúl Entrerríos han travessat els tres pals en aquests vint minuts de joc. Albert Rocas s’ha unit a la festa i ha tancat la primera part amb 9 a 16, que marcava la màxima diferència del partit fins llavors.

Dos extrems d’excepció

JUANIN.jpgTomàs ha tornat a destacar en el segon període. El blaugrana no ha volgut desaprofitar l’oportunitat que li ha donat Juan Carlos Pastor i ha estat al 100% en cada moment. L’extrem dret ha acabat el seu treball amb quatre gols més en aquests 30 últims minuts. Juanín García no havia de ser menys. El blaugrana ha tornat a destacar i ha marcat quatre gols a la segona part, tres de consecutius. La defensa de la selecció espanyola i la bona connexió amb els seus companys Tomàs i Lozano han deixat que l’extrem esquerre jugués com més li agrada, a la contra.

Demetrio Lozano tampoc s’'ha quedat enrere i ha sobrepassat Wang Long en tres ocasions.

La màxima diferència del partit ha estat de quinze gols, amb el 19 a 34 marcat per Víctor Tomàs. Aquest ha estat el partit més relaxat per als homes de Juan Carlos Pastor, que fins ara no havien deixat de patir. El pròxim matx serà davant França, dissabte que ve.

LA FITXA
LA XINA, 22
ESPANYA, 36

Xina (12+10): Wang (Ye), Liang Cui (5), Zhu (2), Yan, Lei Cui, Zhang (1), Zhou (2), Zhang, Wang, Tian (2), Hao (4), Miao (3) i Zhu (3).

Espanya (16+20): (Barrufet, Hombrados ps), A. Entrerrios (1), Roques (1), R. Entrerríos (1), Garabaya (2), Prieto (1), Belaustegui (2), Lozano (6), Davis (3), Juanín García (6), Iker Romero (1), Tomás (7) i Malmagro (5).

Parcials: (1-3), (3-5), (5-8), (9-11), (9-15) i (12-16); (15-20), (14-23), (16-26), (18-30), (19-34) i (22-36).

Àrbitres: Elmoamili i Shaban (Egipte).