Handbol-Pequín 2008

12.08.2008 12:08

Pels pèls (30-29)

Carles Cascante

La selecció espanyola d’handbol ha guanyat el seu primer partit als Jocs Olímpics de Pequín 2008. Un gol del blaugrana Rocas a un minut i mig per acabar combinat amb una posterior aturada d’Hombrados han segellat el triomf per la mínima.

La gran defensa dels homes de Pastor ha estat clau per remuntar cinc gols als polonesos. Els jugadors blaugrana han tornat a ser decisius i han marcat 18 dels 30 gols de la selecció espanyola. Albert Rocas i Juanín García, amb 7 i 6 gols respectivament, han estat els millors jugadors de la selecció que entrena Juan Carlos Pastor.

Polònia domina perillosament

La qualitat dels llançadors amb els quals compta Polònia, actual subcampiona del món, ha permès a l'exblaugrana i ara entrenador polonès Bogdan Wenta moltes variants. Espanya, per la seva part, ha acusat les pèrdues de pilota i la falta de fluïdesa en les jugades ofensives. L'equip no elaborava les seves jugades d'atac i la precipitació ha acabat per distanciar Polònia. Els de l'Europa de l'Est, però, han cedit una mica abans del descans, en què Espanya ha aconseguit remuntar tres gols per arribar al descans amb un avantatge mínim (16-17).

Segon temps estrany

Els polonesos han sortit a totes a la represa fins a arribar a un preocupant 21-25 en el marcador, que posteriorment es convertiria en un 22-27 encara més preocupant. Quedaven tretze minuts i els jugadors de Pastor no semblaven reaccionar.

Amb tot en contra, hi ha hagut una meritòria reacció del combinat espanyol. De la mà d'uns grans Albert Rocas, Garabaya, Juanín i Raúl Entrerrios, que ha empatat al minut 24 (28-28), el partit ha tornat a començar. El blaugrana Rocas ha estat l'executor dels polonesos i ha marcat el 30-29 a un minut i mig per al final. Poc després Hombrados ha aturat un xut polonès que ha acabat per sentenciar el matx.

Segon cop per a Dinamarca

Dinamarca encara no ha aconseguit la victòria a Pequín. Si en el seu debut va empatar a 23 davant Egipte, aquest dimarts ha caigut davant Corea per 31 a 30. Ni els onze gols de Jesper Noddesbo, el màxim golejador del partit, ni les vint parades de Kasper Hvidt han salvat la selecció danesa. Dinamarca tancava la primera part amb avantatge al marcador, 13 a 14. Els coreans han donat la volta al marcador al segon temps.

El seleccionador danès ha posat tota la seva confiança en els jugadors blaugrana. Noddesbo ha jugat pràcticament tot el partit (56,14 minuts), i Kasper també (51,10 minuts). El nou fitxatge del FC Barcelona, Joachim Boldsen, també hi ha estat present. El pivot ha jugat 54 minuts. La nota especial del partit ha estat el debut del jove Mikkel Hansen. En menys de tres minuts el barcelonista ha fet dues dianes. L’alegria de jugar el seu primer partit en uns Jocs Olímpics s’ha vist truncada per la derrota.

Rússia, Islàndia i Alemanya són els tres rivals que li queden a Dinamarca fins a finalitzar aquesta fase de grups. Els danesos han de puntuar per poder seguir endavant en la competició.

LA FITXA
ESPANYA, 30
POLÒNIA, 29

Espanya (16+14): Hombrados (Barrufet), A. Entrerrios (4), Rocas (7), R. Entrerrios (1), Garabaya (3), Prieto (1), Belaustegui (1), Lozano, Davis (2), Juanín García (6), Iker Romero (1), Tomás (1) i Malmagro (3).

Polònia (17+12): Szmal (Wichary, ps), Jaszka, Jachelevski (3), Lijewski (4), Tkarkzyk (2), Bielecki (2), Siodmiak (2), Jurecki (4), Jurasik (4), Michal Jurecki (2), Tluczynski (3), Marcin Lijewski (3) i Piwko.

Parcials: 3-2, 6-6, 10-8, 12-11, 13-15, 16-17 -descans- 18-19, 19-22, 21-25, 25-27, 28-28, 30-29

Àrbitres: Chernega i Poladenko (Rússia). Exclusions: Hombrados, Likewski, Michal Jurecki (2) i Tkaczyk.