FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Handbol

20.05.2009 10:52

Ugalde: “Ser del Barça, cada dia és un somni”

Verònica Díez


Com un autèntic somni. Així ha qualificat Cristian Ugalde la seva estada en el FC Barcelona Borges. Als seus 21 anys el jove blaugrana ha signat una de les seves millors temporades i està guanyant pes dins de l'equip de Xavi Pascual.


L'any 2009 ha estat positiu per a Ugalde. Guanyar la Copa del Rei, tenir la plena confiança de l'entrenador, disposar cada vegada de més minuts i la convocatòria de la selecció estatal han fet créixer l'últim del planter arribat al FC Barcelona.

Aprofitant el final de la Lliga Asobal i del gran moment esportiu que està travessant, Ugalde ha concedit una entrevista a Barça TV i a la pàgina web del club (www.fcbarcelona.cat) en què valora l'any esportiu tant personal com de l'equip i explica com ha estat el seu pas per la secció barcelonista i què espera del seu futur com a jugador d'handbol. L'escenari? El parc Torreblanca de Sant Joan Despí, lloc pel qual tantes vegades ha passejat el ‘15' blaugrana.

Quina valoració faria del paper desenvolupat pel Barça Borges aquesta temporada 2008/09?

RIMG0045.JPG“Personalment crec que la valoració de la temporada per al Barça és bastant bona. És clar que no s'han aconseguit els títols més importants com són la Lliga i la Lliga de Campions, però s'ha guanyat la Supercopa d'Espanya davant el màxim rival, el Ciudad Real, i la Copa del Rei. Hem estat lluitant fins al final en l'Asobal i llàstima de l'últim partit a Ciudad Real.”

A nivell personal, com s'ha sentit a l'equip aquest any?

“Ha estat un any positiu per mi, fins i tot diria que ha estat millor que l'any passat, en què ja vaig tenir bastants minuts. Aquesta temporada podria dir-se que ha estat la de la meva confirmació. He comptat amb minuts importants, com els jugats a la Copa del Rei a causa de la lesió de Juanín.”

Parla de la Copa del Rei, en què amb l'absència del seu company va haver de jugar els 60 minuts de cada partit. Com va viure aquests moments?

14-03-09_WEB_BARCELONA_13.jpg“Físicament van ser moments durs, però moralment i psicològicament m'ha vingut molt bé, estic molt content. Crec que va servir per reivindicar-me com a jugador a l'equip, un equip de grans jugadors. Em van sortir bé les coses i a més aconseguim el títol, no puc demanar res més.

Per  mi aquest ha estat el meu primer títol oficial important, perquè els que he guanyat anteriorment eren quan començava a jugar algun partit, però no estava consolidat encara en el primer equip.”

Aquesta temporada has viscut les dues etapes del FC Barcelona Borges amb el canvi d'entrenador. Com ha influït en vostè aquest canvi?

fcb-ciudad_real_x10x.jpg“No vam tenir un inici de temporada fàcil. Vaig començar jugant menys i les coses no em sortien del tot bé. Això va fer que moralment no estigués al 100%. A la Copa Asobal les coses van començar a anar-me bé i amb la convocatòria de la selecció vaig agafar el plus de confiança que em faltava i sobretot experiència. A la Copa del Rei ja es va veure clarament que tant jo com l'equip havia millorat.”Ugalde: “Ser del Barça, cada dia és un somni”
Va arribar el 2001 a les categories inferiors del Barça i el seu salt al primer equip va ser molt ràpid. S'imaginava aquesta evolució en la seva carrera esportiva?

“Mai vaig esperar que podria tenir tants minuts i podria jugar en la selecció absoluta. Crec que l'esforç i la feina diària han donat els seus fruits. Els objectius es compleixen si lluites per ells. He pogut complir un dels meus somnis i és que, ser del Barça, cada dia és un somni.”

Què espera del seu futur en el conjunt blaugrana?

“Espero que el meu futur segueixi lligat a Can Barça, perquè per mi tot això és un somni i més sent de Barcelona. Aquest equip sempre ha estat un dels grans i ho seguirà sent per molts anys. Per mi portar aquesta samarreta és tot un orgull. Seguir en la selecció també és un altre dels meus somnis i jugar uns Jocs Olímpics és una cosa que espero amb molta il·lusió.”

Notícies Handbol


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana