05.05.2009 22:06

Victòria que permet somiar (35-32)

El Barça ha guanyat l'Ademar en un autèntic duel de titans que s'ha decantat del costat blaugrana en els últims compassos del partit. Un parcial de 3 a 0 a l'últim minut ha donat el triomf que permet somiar als blaugranes amb el títol de Lliga.

Partit d'infart el que s'ha viscut aquest dimarts al Palau Blaugrana. El FC Barcelona ha estat el primer a aconseguir els primers avantatges, però davant un dels grans com és l'Ademar s'ha d'esperar fins al final de l'enfrontament, i és que les coses poden canviar molt. I així ha estat. A la represa un conjunt lleonès més concentrat i precís en el joc, ha aconseguit posar-se per davant. Però la persistència blaugrana ha vençut i finalment els dos punts es queden a Barcelona.

La victòria del Ciudad Real davant el Fraikin Granollers per 27 a 30 deixa la classificació de la mateixa manera que abans de començar la jornada. El Barça segueix a dos punts del liderat i s'ho jugarà tot en el Quijote Arena aquest cap de setmana. Només guanyant el somni seguiria viu.

Moltíssims gols

QM3D3100.jpgEls primers 30 minuts de joc han estat marcats pel gran nombre de gols als dos cantons. Les porteries del Barça i l'Ademar poc han pogut fer contra els llançaments dels seus jugadors rivals. En aquest aspecte, el FC Barcelona ha estat més encertat i després de 24 minuts de màxima igualtat, Iker Romero ha fet el 18 a 15 que marcava la màxima diferència de l'enfrontament. A partir d'aquest moment, Pascual ha decidit col·locar Cristian Ugalde a l'avançat. Els de Lleó aviat s'han adaptat al nou sistema i han escurçat distàncies. Al descans un 19 a 18 al marcador.

Últim minut de glòria

QM3D3071.jpgLa segona meitat ha començat de cara per a l'Ademar de Lleó. Amb un Damir Bicanic letal en atac que comptava amb el suport del seu company Dani Sarmiento ha aconseguit posar-se per davant (23-24) en el minut nou. Laszlo Nagy, excepcional en atac i el jugador blaugrana més destacat amb 10 dianes, ha tornat a donar l'avantatge al seu equip vuit minuts després (29-28). El FC Barcelona no ha deixat d'intentar des d'aquest moment posar-se dos gols per damunt del seu rival, però ha estat impossible. Només a l'últim minut de partit ha estat possible. Nagy, Tomás i Romero han estat els protagonistes d'un parcial de 3 a 0 que permet al Barça Borges seguir somiant a proclamar-se campió de la Lliga Asobal.

FC BARCELONA BORGES, 35
ADEMAR DE LLEÓ, 32

FC Barcelona (19+16): Kasper Hvidt, Juanín (3), Víctor Tomás (3), Garabaya (3), Laszlo Nagy (10), Jernemyr, Hansen (4), set inicial, David Barrufet, Jesper Brian Noddesbo, Demetrio Lozano, Ugalde (1), Boldsen, Albert Rocas (4) i Iker Romero (7, 2p).

Ademar LLeó (18+14): Mirko Alilovic, Castresana (3), Sarmiento (3), Denis Buntic (8), Krivochlykov (2), Stranovsky (3), Bicanic (5), set inicial, Vicente Álamo, Gonzalo Matias Carou, Martins (6, 5p), Aguinagalde, Chernov (2) i Aguirrezabalaga.

Parcials: 4-3, 7-6, 12-11, 16-15, 18-15, 19-18; 22-22, 25-25, 27-27, 29-28, 31-31, 35-32.

Àrbitres: Gregorio Muro i Alfonso Rodríguez.