08.03.2009 17:14

Test superat (29-35)

Verònica Díez

Xavi Pascual assegurava fa uns dies que el partit davant el Gudme serviria de test abans de la Copa. Els blaugranes han fet els deures i han guanyat per 29 a 35 un equip local que ha plantat cara al Barça, sobretot al segon temps.

El FC Barcelona s'ha acomodat aviat a la pista i ha aconseguit les primeres rendes importants tot just començar l'enfrontament, però un parcial inesperat dels danesos ha deixat el marcador en 17 a 18 al descans. Els blaugranes no s'han pogut desempallegar del Gudme fins al minut 20 del segon temps. Al final, un 29 a 35 que tanca la segona ronda amb el Ciudad Real i el THW Kiel classificats per als quarts de final i al Barça en tercera posició, per davant del conjunt danès.

Un altre dels jugadors de les categories inferiors ha pogut debutar en competició europea amb l'equip de Xavi Pascual. Es tracta de Joan Saubich. L'extrem dret ha sortit a cinc minuts del final i gairebé marca un espectacular gol de 'fly' quan era a punt de sonar la botzina del final del partit.

Barrufet i Jesper, homes clau

El partit ha començat de cara per al conjunt barcelonista que al minut vuit de partit s'ha col•locat quatre gols per damunt de l'equip danès (2-6). Un gran joc col•lectiu i una defensa molt ben estructurada i que buscava el contacte han frenat el ràpid atac del Gudme. Aviat Barrufet s'ha convertit en el protagonista amb grans aturades. D'altra banda, Jesper Noddesbo ha tingut una actuació destacada des del pivot. El danès ha exhibit tot el repertori de llançaments de rosca i ha deixat el porter rival sense opcions. Els companys no han deixat de buscar-lo a la pista i l'encert del blaugrana de cara a porteria ha fet que el FC Barcelona deixés l'electrònic en 6 a11.

Les errades ofensives passen factura

A partir del minut 18 de la primera meitat, el Barça Borges ha abaixat els braços i ha pecat de falta de concentració. Els jugadors han perdut diverses pilotes que ha recuperat el Gudme. L'equip danès ha començat a utilitzar el seu millor recurs: jugar a la contra. Amb un parcial de 5 a 1, s'han col•locat a un gol dels blaugranes (13-14). Iker Romero ha tornat a agafar la responsabilitat de l'equip i, juntament amb Demetrio Lozano, han tornat augmentar l'avantatge amb el 15 a 18. Dos gols consecutius dels locals han tancat el marcador abans del descans amb el 17 a 18.

No aconsegueixen trencar el partit

A la represa, el FC Barcelona ha hagut de lluitar i suar de valent per desfer-se del rival. Ni Mikkel amb les seves canonades ni un atent Ugalde han fet que el Barça tornés a ampliar la distància. Al minut nou, els danesos empataven a 25 el partit. Aleshores Pascual ha decidit canviar el sistema defensiu. Del 6 -0 s'ha passat al 5-1, aquesta vegada amb Víctor Tomás d'avançat. Un canvi que ha beneficiat el joc dels barcelonistes, que han començat a augmentar les diferències. Un parcial de 0 a 4 quan faltaven dos minuts per al final ha sentenciat el partit (28-35). El Gudme ja no tenia res a fer.

GOG SVENDBORG GUDME, 29
FC BARCELONA BORGES, 35

GOG Svendborg (17+12): Henriksen, Meijer(6), Hallgrimsson (4), Gudjonsson (1), Ask (4), Jorgesen (2), Petersen (3, 3p.), set inicial, Larsen (3), Jacobsen, Nielsen (3), Klever (1) i Skoglund (2)

FC Barcelona Borges (18+17): Barrufet; Rocas(1), Nagy (6), Noddesbo (6), Boldsen (3),Hansen (5), Ugalde (5), set inicial, Garabaya, Iker Romero (6, 1p) Víctor Tomás (1), Lozano (2), Oneto, i Saubich.

Parcials: 2-4, 4-7, 6-9, 8-11, 14-15 y 17-18; 20-21, 22-24, 26-26, 27-29, 28-32, 29-35 (final).

Àrbitres: V. Kohout (CZE) i P. Novak (CZE).