15.03.2009 23:45

Campions de Copa! (29-26)

El Barça Borges s'ha proclamat campió de la Copa del Rei en imposar-se per 29-26 el Ciudad Real. Els blaugranes han estat seriosos i han ofert una autèntica lliçó d'handbol en una gran final a Granollers.

La 16a Copa del Rei de la secció d’handbol s’ha lluitat i s’ha guanyat amb esforç en una final igualadíssima contra el Ciudad Real. Els homes de Xavi Pascual han estat serens i han sabut definir al final. Precedit dels títols individuals a Kasper Hvidt, com a millor porter, Iker Romero, màxim golejador, David Barrufet, el capità, ha aixecat la Copa del Rei, el segon títol de la temporada, després de la Supercopa Asobal aconseguida també contra el Ciudad Real.

Respecte a ambdues parts

QM3D0018.jpgBarça Borges i Ciudad Real han sortit a la pista amb tranquilitat. Medint cada pas i amb molt respecte cap al seu rival, cap dels dos equips ha aconseguit distanciar-se del seu contrincant. Els primers minuts han estat marcats per la gran fortalesa de les defenses i pel gran duel de porters, Kasper-Sterbik. Fregant el minut 11, Jerome Fernández ha marcat dos gols consecutius que han posat al seu equip dos gols per sobre (5-6). Iker Romero i Laszlo Nagy han estat ràpids i tres minuts més tard han igualat l’electrònic a set.

Ritme frenètic

Ha estat llavors quan Romero ha pres la batuta del joc i juntament amb Lozano i Nagy ha donat to a l’atac blaugrana. En el minut 18 l’esquerra barcelonista ha avançat per primera vegada al marcador al FC Barcelona amb l’11 a 10, aprofitant una pèrdua de pilota del Ciudad Real. Una altra errada ofensiva dels manxecs ha donat opció al conjunt barcelonista per parcar el 12 a 10. Però els homes de Talan Dujshebaev han reaccionat i a tres minuts per arribar al descans han empatat de nou el partit (13-13). Al final, el primer temps ha finalitzat amb un 14 a 14.

Igualtat màxima

QM3D9827.jpgEn la represa poques coses han canviat, excepte la intensitat del joc que estat més forta. Tant Barça com Ciudad Real han utilitzat totes les seves armes per marcar. L’electrònic no ha passat de l’empat o del mínim avantatge per a algun dels dos equips. El conjunt manxec ha intentat anular l’atac blaugrana amb dos mixtes, a Rocas i Nagy. Iker Romero s’ha quedat el control de la primera línia i ha enfundat el seu braç per fulminar a Sterbik. El porter manxec ha estat el jugador més decisiu de l’equip de Dujshebaev i és que només Romero se li ha resistit. Per la seva part, Kasper Hvidt ha fet la seva tasca sota la porteria dels de Barcelona. El danès ho ha parat tot i ha ajudat a jugar a la contra al seu equip, una de les millors armes dels de Xavi Pascual.

S’animen

Amb un parcial de 5-2 en el minut 20 de la segona part, el Barça Borges ha sumat la seva màxima diferència en tot el partit (24-21). Les mixtes se les han emportat ara Víctor Tomás, Nagy, i Iker Romero. A més, amb una defensa molt avançada, els de La Manxa han sorprès els blaugranes però la resposta del FC Barcelona ha estat més eficaç. Amb una gran velocitat cercant les oportunitats ofensives, els blaugranes s’han emportat el triomf en els darrers cinc minuts.

FC BARCELONA BORGES, 29
CIUDAD REAL, 26

FC Barcelona Borges (14+15):
Hvidt, Garabaya, Ugalde (1), Nagy (6), Boldsen (1), Hansen (1), Rocas (3), set inicial, Noddesbo (2), Víctor Tomás (4), Lozano (1), Barrufet, Romero (10, 4p.), Jermenyr i Oneto.

Ciudad Real (14+12): Sterbik, Källman (5), Fernández (4), Pajovic, Stefansson (3, 1p.), Entrerrios (3), Morros (1), set inicial, Hombrados, Laen, García, Urios, Abalo (5), Rutenka (5, 2p.) i Zorman.

Parcials: 2-2, 5-5, 7-7, 12-10, 13-12, 14-14 (Descans), 16-16, 17-18, 20-19, 23-21, 25-23, 29-26 (Final)

Àrbitres: Javier Pastor Gamón i José Miguel García Fernández