26.02.2009 16:11

Els recursos defensius, clau

Meritxell Infante

El Barça Borges va mostrar una gran capacitat de superació davant el CAI després d’haver-se complicat molt les coses en una primera part de joc irregular. Un ampli repertori defensiu va ser la millor solució dels de Pascual per superar el tràngol.

Si alguna cosa positiva, a més de la victòria (34-32) , van obtenir els blaugranes davant el CAI va ser el convenciment en les seves capacitats per reaccionar, en cara que la situació va arribar a ser ben complicada. El Barça Borges va arribar a perdre de vuit gols (10-18, min.24), però Xavi Pascual va disposar sobre la pista de tot el repertori defensiu possible per aturar els aragonesos.

Del 6-0 al 3-3

25-02-09_TIEMPO_01.jpgL’equip blaugrana va passar de jugar amb un sistema defensiu de 6-0 a anar avançant les línies per aturar el seu rival, que a la primera part va trobar més facilitats de les previstes per llançar a porteria.

Xavi Pascual no va optar només pel 5-1 amb un avançat, una altra defensa habitual, sinó que els seus jugadors van arribar a defensar amb dos avançats i, quan el seu rival era un menys als minuts finals, van arribar a defensar amb dues línies de tres.

“Aquestes defenses serveixen per quan has de remuntar un partit i estàs molt aturat a la defensa”, afirma el blaugrana Ugalde. “D’aquesta manera hem pogut recuperat pilotes, amb pressions sobre els jugadors rivals, i al final hem pogut guanyar el partit”, afegeix.
Les rotacions
A la remuntada blaugrana van participar tots els jugadors del Barça Borges. I és que Pascual va moure la banqueta fent servir tots els seus recursos. “La Lliga és molt llarga i tenim més competicions. S’han d’anar rotant els jugadors perquè si no, al final de temporada ho notarem”, afirma Ugalde.