17.02.2009 21:57

Golejada a domicili (19-33)

Verònica Díez

El Barça Borges ha golejat l’Arrate per 19 a 33. Després d’uns minuts d’incertesa els blaugranes han començat a donar un autèntic espectacle. La porteria i la defensa barcelonistes juntament amb un Noddesbo molt encertat ha estat el més destacat.

El FC Barcelona ha sortit airós d'un dels camps més complicats de la Lliga Asobal. És cert que durant els primers minuts de joc, el combinat blaugrana no ha estat del tot encertat. Un temps mort de Xavi Pascual en el minut cinc de la primera part ha donat un gir al partit, que ha quedat dominat completament pel Barça Borges. A la mitja part i amb un 7 a 18 els de Barcelona ja havien sentenciat pràcticament l'enfrontament.

En el segon temps hi ha hagut moments de relaxació per part dels de Pascual, però ja estava tot dit a la pista i els barcelonistes han segellat una gran golejat a domicili.

Salten freds a la pista

El FC Barcelona Borges no ha tingut un inici de partit encertat. Amb una defensa freda i poc encert en l'atac s'han vist sorpresos per un Arrate convençut que podria posar contra les cordes al conjunt blaugrana. Malumbres, porter local, ha estat un dels protagonistes. Beljanski també ha estat un dels jugadors destacats i és que no ha deixat de crear perill a la zona del pivot, a més de posar el marcador en 2 a 0 en el minut tres de partit.

Un temps mort que reviu el partit

Al voltant del minut cinc de la primera part, Xavi Pascual ha demanat temps mort. S'havia de canviar el xip i sorprendre al rival amb les millors armes del FC Barcelona: el contracop, la defensa 6-0 i la porteria. Dit i fet. A partir d'aquest moment, s'ha vist a un Barça completament diferent. Amb una gran solidesa defensiva, encapçalada per Demetrio Lozano autor de sis passades de gol en aquest temps, han deixat al seu rival 17 minuts sense marcar. Per contra, els de Barcelona han fet un parcial de 0 a 13 amb el que han deixat l'electrònic en 4 a 17.

Jesper Noddesbo amb cinc gols ha estat l'estrella de l'atac barcelonista juntament amb el seu company Juanín García que ha fet quatre dianes. Kasper Hvidt segueix sense deixar de sorprendre. El danès ha estat sensacional a la porteria i ha dificultat encara més la labor ofensiva del seu rival.

Errades en atac posicional

Durant els primers minuts del segon període, el Barça ha continuat fort a la pista. L'Arrate no tenia sort de cara a porteria i per si no n'hi hagués prou David Barrufet, porter suplent en aquest partit, els ha dificultat encara més les coses. Ja en el minut 10, els blaugranes s'han relaxat i han començat a cometre errades en l'atac posicional. Ha estat llavors quan els bascos han mostrat la seva millor cara i amb una defensa més agressiva i més encert en la finalització han disminuït distàncies, gràcies sobretot a un parcial de 4 a 0. Tot i així, el més a prop que han estat del FC Barcelona ha estat nou gols per sota. (11-20).

Última arrencada

Si la sort somreia als barcelonistes, Juanín García ha protagonitzat la nota negativa del partit al deixar la pista en el minut 16 a causa d'un trencament de fibres en els isquiotibials de la seva cama esquerra en el minut16 de la segona part.

L'equip ha sabut refer-se bé de la seva pèrdua i ha tornat a donar guerra com la primera meitat. Un altre parcial de 0 a 5 ha tornat a descol•locar als locals (16-30) Iker Romero s'ha animat i amb tres gols consecutius ha estat l'autèntic protagonista de la recta final de l'enfrontament.

JD ARRATE, 19
FC BARCELONA BORGES, 33

JD Arrate: (7 y 12): Malumbres, Jurkiewicz (2, 1 p.), Beljanski (4), Berrios (1), Salaberria (3), Kobin (2), Cutura (1), set inicial, Vucinic, Arrieta, Vargas, Stefanovic, Arroyo, Serrano (4) i Rudovic (2).

FC Barcelona Borges: (18 y 15) Hvidt, Garabaya (1), Ugalde (4), Nagy (2), Boldsen (2), Hansen (1), Rocas (2 p.), set inicial, Barrufet, Noddesbo (7), Juanín García (5), Víctor Tomás (2), Lozano (2), Iker Romero (5, 2 p.) i Jernemyr.

Parcials: 2-0, 4-4, 4-7, 4-10, 4-15, 7-18; 7-20, 9-20, 12-21, 15-24, 16-29, 19-33.

Àrbitres: Fernández i García.