07.02.2009 20:08

Derrota dolorosa (30-27)

El Barça Borges no comença la segona volta de la temporada amb bon peu. Els blaugranes han caigut a Valladolid per 30 a 27. Una derrota dolorosa, ja que dóna una treva al Ciudad Real, actual líder, que agafa distància.

FC Barcelona i Pevafersa Valladolid han sortit a la pista sabent que en aquest partit es jugaven més que dos punts. Per la seva part, els de Manolo Cadenas sabien que a aquestes alçades de la temporada no es pot perdre cap partit, si volen assolir el liderat. Per la seva part, els de Pucela es jugaven escalar posicions a la taula i sobrepassar un dels seus rivals més directes, l'Ademar de Lleó, i és que els lleonesos han perdut aquesta setmana contra l'Alcobendas (24-23).

Els val·lisoletans han sortit amb tota l'artilleria a la pista i han plantejat un partit molt seriós, en què s'han mantingut superiors durant gairebé la totalitat de l'enfrontament. Un 6-0 molt sòlid i un atac molt directe i dur, amb Zikika com a màxim golejador amb 13 dianes, han estat les claus del partit. Menció a part mereix també Sierra, porter local, que ha estat el rei sota pals.

Avís local

Contundència, serietat i precisió, tres característiques del joc del Pevafersa Valladolid. Gràcies a això les primeres diferències s'han decantat del costat local. Després de dos minuts d'incertesa en el qual l'electrònic no s'ha mogut del 0 a 0, els de Juan Carlos Pastor han començat l'espectacle. Un parcial de 4 a 0 passat el minut 10 de la primera meitat ha deixat el marcador en 8 a 4. Els castellans s'han crescut encara més i el seu joc s'ha endurit. Per si de cas el Barça Borges no ho estigués passant prou malament, les exclusions de Magnus Jernemyr i Demetrio Lozano han afeblit el sistema defensiu dels blaugranes, que d 'altra banda, no estava sent del tot sòlid.

Resposta barcelonista

El FC Barcelona Borges s'ha posat les piles i ha respost al seu contrincant amb quatre gols consecutius minuts més tard (10-9). Tot i així, els de Barcelona no han aconseguit la superioritat al marcador. A quatre minuts per al final del primer període, Jesper Noddesbo ha finalitzat un contracop i ha aconseguit l'empat a 12. Els últims instants han estat de màxima tensió. Finalment s’han marxat al descans amb un 15 a 15.

Amb esperances de remuntar

El segon període ha començat de cara per al Barça. Garabaya ha marcat el 15 a 16, que avançava el seu equip per primera vegada al marcador. Víctor Tomás aconseguia segons després el màxim avantatge del matx amb el 15 a 17. Els blaugranes han sabut mantenir la seva superioritat durant únicament 10 minuts. Perales posava en el minut 8 l'empat a l'electrònic (19-19). La segona exclusió de Demetrio Lozano juntament amb un Zikika letal han donat l'avantatge de nou al Pevafersa Valladolid (21-20).

Moment crític i sentència final

El FC Barcelona Borges no ha sabut refer-se d'aquesta remuntada i això ha afectat el seu joc. Els de Manolo Cadenas han trobat seriosos problemes en defensa i en atac no han estat encertats. Mikkel Hansen no ha deixat d'intentar el tir exterior, però no hi ha hagut manera. El tècnic barcelonista ha optat pel canvi defensiu, del 6-0 al 5-1 amb Ugalde en l'avançat. Un respir per al Barça, que s'ha revifat i ha estat a punt de capgirar al marcador.

Amb un 0 a 3, els visitants s'han posat a només un gol del seu rival (24-23). Barrufet també ha estat clau en aquesta recta final. A la pista s'ha viscut un autèntic duel de titans en el qual el vencedor ha estat l'equip local. Zikika ha sentenciat el partit amb dos gols (30-27).

FITXA DEL PARTIT
VALLADOLID, 30
FC BARCELONA BORGES, 27

Pevafersa Valladolid (15+15): Sierra, Prieto (3), Tvedten (4,1p), Hugo López (2), Milosavljevic (13, 8p), Entrerríos (1), Bilbija (-), set inicial, Asier Antonio (-), Perales (4), Eduard Fernández (3), Avila (-), Rentero (-) i Chuchi Martínez (-).

FC Barcelona Borges (15+12): Hvidt Noddesbo (4), Juanín García (3), Nagy (4), Jernemyr (-), Hansen (2, 1p), Rocas (2p), set inicial, Iker Romero (3), Barrufet, Lozano (2), Garabaya (3), Boldsen (1), Víctor Tomás (2) i Ugalde (1).

Parcials: 1-0, 4-3, 9-5, 10-8, 12-11, 15-15; 16-18, 20-20, 24-20, 24-23, 27-25, 30-27.

Àrbitres: Fernández Baranda i González Grau.