22.01.2009 21:55

Espanya, fora de la lluita pel títol

La derrota de la selecció espanyola per 23 a 24 davant de Corea, fa que els set jugadors blaugranes que en formen part no puguin entrar en la lluita pel títol del Campionat del Món d’handbol. Un cop dur per als homes de Valero Rivera.

En un partit igualat, Corea s’ha imposat per primera vegada en la seva historia a la selecció espanyola. Aquesta derrota fa que hagin de jugar la President’s Cup, que estableix la classificació dels llocs 13 al 24 del Campionat del Món d’handbol. Els jugadors barcelonistes que, malgrat la derrota davant França per 27 a 22, si que disputaran els partits que donaran opció al títol seran els hongaresos Barna Putics i Laszlo Nagy, que han finalitzat en segona posició del grup A.

Una gran decepció

Els set blaugranes que formen part de la selecció estatal havien arribat a Croàcia amb la voluntat de lluitar pel títol. Les derrotes davant de Cròacia i Suecia havien fet que el partit davant de Corea es convertís en un cara o creu per als jugadors de Rivera.

La igualtat ha marcat tot el partit. Des de l’inici s’ha vist que els coreans serien un rival difícil, però els gols de Rocas, Juanín i Romero han donat el primer avantatge a Espanya per 10 a 7 en el minut 19 de la primera part. Els coreans han ajustat la seva defensa i no han permès la fluïdesa del combinat espanyol. S’ha arribat al descans amb un 15 a 14 que deixava tot per decidir.

La segona part tenia la mateixa tònica d’igualtat que la primera fins que, a manca de vuit minuts per al final, l’atac espanyol ha deixat de funcionar i només han marcat un gol en aquest espai de temps, fet que els coreans han aprofitat per emportar-se la victòria i la classificació per a la següent fase.

Putics i Nagy endavant

Nagy_HON_IHF.jpgEls que si estaran en la lluita pel títol seran els hongaresos del FC Barcelona Borges, Barna Putics i Laszlo Nagy tot i la derrota davant França, en un partit on els hongaresos no han tingut opcions i on Nagy ha destacat com un dels jugadors més efectius dels magiars amb 4 gols.

Croates i danesos, amb quatre punts

Croàcia va tancar la fase prèvia amb una nova victòria davant Suècia (30-26). La selecció de Losert es va classificar com a primera de grup per a la següent fase i a més amb quatre punts.

Dinamarca va tancar la fase prèvia amb una victòria vital per passar amb quatre punts davant Noruega (32-28). L’actuació del blaugrana Mikkel Hansen amb 10 gols va ser clau i va ser escollit el millor jugador del partit.

Les fitxes dels partits
Espanya (23): Sierra, Entrerríos (4), Ugalde, Rocas (5), Cañellas (1), Garabaya, Andreu (4), López, Morros (1), Barrufet, Juanín García (2), Romero (5), Ruesga (1) i Tomás.

Corea (24): Kang, Jeong (3), Sim (2), Kim (2), Park (4), Park, Lee, Park, Oh (6), Cho, Yu (2), Yoon, Lee i Lee(5)

Àrbitres: Din i Laurentius

França (27): Omeyer, Fernández (5), Dinart (1), Gille (2), Narcisse (5), Joli, Karabatic (5), Kempe, Abalo (4), Sorhaindo (2), Guigou (3), Barachet, Ostertag i Karaboue

Hongria (22): Puljezevic, Ilyes (4), Csaszar (2), Mocsai, Gal (5), Ivansick (2), Harsanyi, Fazekas, Katzirz, Toro (3), Nagy (4), Herbert, Eklemovic (2) i Zubai

Àrbitres: Stanojevic i Visekruna