FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Handbol

16.01.2009 15:05

Lozano, preparant-se per al futur

Meritxell Infante


Mentre la majoria dels seus companys disputen el Mundial de Croàcia, Demetrio Lozano aprofita aquests dies per posar al dia els seus estudis a l’INEFC. El jugador del Barça Borges pensa en el seu futur després de l’handbol i no es tanca cap porta.


Tothom el coneix com un dels jugadors del Barça Borges, un lluitador a la pista que afronta amb compromís tots els partits del seu equip. Demetrio Lozano aplica aquest esperit d’esforç i treball a preparar-se per al seu futur fora de les pistes. El blaugrana aprofita aquest parèntesi al Barça per la celebració del Mundial per dedicar més temps als seus estudis d’Educació Física, que ja està a punt de finalitzar.

Aquest parèntesi a la competició de clubs, com l’està aprofitant?

És època d’exàmens i m’he passat molts mesos de gener i febrer que estava de concentració amb la selecció a Mundials i Europeus i he hagut de postposar aquells exàmens, sempre he tingut problemes. Aquest any, com que no vaig a la selecció, aprofito i a veure si acabo.

Com compagina els estudis amb la seva feina al FC Barcelona Borges?

QM3D9344.jpgM’agrada estudiar. M’agrada molt l’educació física i aprofito les hores mortes als viatges, les concentracions, als avions, per posar-me al dia, per fer algun treball. A classe vinc molt poc, amb els entrenaments. Quan no en tenim o és dia de festa vinc a passar el matí a la universitat, que al final els companys m’ajuden molt. No és tan difícil.

Té ja ganes d’acabar la carrera?

Porto molts anys. Vull acabar aquest any, però vull continuar. L’any que ve vull fer un màster. M’agrada i crec que és aprofitar una mica el temps. Si no, quan deixi de jugar em costarà entrar al món laboral. S’ha d’estar com més preparat millor. Sóc conscient d’això i s’ha d’aprofitar el temps.

Espera que aquests estudis li serveixin per enfocar la seva carrera quan ho deixi com a jugador?

QM3D9330.jpgEstic fent tot el que puc per estar preparat en tots els camps possibles. Estic acabant el curs d’aptitud pedagògica per poder fer classes a secundària, també tindré el títol d’entrenador nacional, per poder entrenar. I també faré aquests màsters que et donen opció a fer un postgrau, a doctorar-te i a ser professor d’universitat, per exemple.

Es veu com a entrenador?

Sí que m’agradaria però els primers anys necessito estabilitat familiar. Les meves filles estan creixent, necessitaran estar uns anys en una ciutat, que acabin els seus estudis, que facin les seves amistats, que tinguin una vida més estable que la que portem en els últims temps. Uns anys seran dedicats a la família. Després, més endavant, depenent de les oportunitats laborals, ja decidirem.
Lozano, preparant-se per al futur
El Mundial, vist per Lozano
Com viu el Mundial des de fora?

Intento desconnectar. Sí que he vist els amistosos, Valero Rivera està treballant molt. Parlo amb els companys, perquè, a més, són amics. Hi ha moltes expectatives. Ells han treballat molt i se’ls veu optimistes. Però el Mundial serà molt dur. Hi ha equips molt forts que estan fets i que estan guanyant. Espanya està en construcció i se li ha de donar un marge. Però poden fer un gran joc i espero que després tinguin sort.

Quina selecció creu vostè que té més possibilitats per endur-se el triomf final?

Els francesos són els favorits, després dels Jocs que van fer, del grup que tenen i de com juguen, són els més forts. Els danesos, després d’una mala Olimpíada puguin tenir opcions, a més tenen un grup més o menys fàcil. Croàcia és l’amfitriona i té opcions, pero té la lesió de Balic, que és dubte. Si Espanya entra a semifinals, que és el més difícil, tindrà medalla segur, perquè tenen França per davant i Croàcia juga a casa.

Notícies Handbol


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana