11.01.2009 12:21

A la gran final (34-20)

El combinat estatal d'handbol jugarà aquest diumenge(19.00 hores) la final de la VIII edició del Memorial Domingo Bárcenas que s'està jugant a Algesires. La selecció espanyola arriba després de guanyar Portugal per 34 a 20 en l'últim partit jugat.

Davant els portuguesos el blaugrana Juanín García es va convertir en el màxim golejador amb set dianes. Una gran actuació des de la línia de set metres i en el seu joc a la contra, li van fer ser el jugador més destacat del segon període. Ugalde tampoc es va quedar endarrere. L'extrem esquerre va marcar quatre gols, a més de demostrar una gran qualitat. Víctor Tomás va superar la porteria contrària en tres ocasions, i el seu company de posició Albert Rocas ho va fer en una. Rubén Garabaya va marcar dos gols. Un total de 17 gols de color blaugrana.

Espanya intentarà revalidar el títol aconseguit la passada campanya davant França (32-30)

Segona part letal

Si bé els espanyols ja van aconseguir les seves primeres diferències importants passada la meitat del primer període, no va ser fins el segon temps quan els homes de Valero Rivera van deixar clara la seva victòria. L'enfrontament va començar amb molta igualtat. Els portuguesos només van aguantar 15 minuts, i va ser llavors quan l'equip estatal va començar a anar-se'n al marcador fins a arribar al descans amb un 11 a 16.

Als set minuts de començar el segon temps, el combinat espanyol va sentenciar el xoc amb un parcial de 10 a 3 que deixava el partit en un 30 a 16. Cristian Ugalde i Juanín García van tenir una actuació destacada durant els 16 minuts golejadors del seu equip. Portugal ja no tenia temps per remuntar, a més feia temps que estava ja derrotada.
ESPANYA, 34
PORTUGAL, 20

Espanya. 34: SIerra, Entrerríos (5), Cañellas (2), Garabaya (2), Perales (2), García (7, 4p), Tomás (3) -set inicial- Ruesga (6), Andreu (2), Ugalde (4), Rocas (1), Morros, Romero i Hombrados.

Portugal. 20: Figueira, Tavares (1), Carmo (2), Costa (2), Carneiro (5), Andrade (2), Pereira (2) -set inicial- Lopes, Rodríguez (1), Magalhaes (3), Candeias, Moreira, Rocha (2), Pinto i Solha.

Àrbitres: Muro San José i Rodríguez Múrcia.

Parcials: 3-2, 5-4, 9-7, 12-8, 13-9, 16-11; 18-13, 23-14, 25-16, 27-16, 30-17, 34-20.