10.11.2007 20:45

Ugalde revoluciona el partit (37-28)

Carles Cascante

El jove del planter Cristian Ugalde ha estat l’home que ha revolucionat el partit corresponent a la jornada 9 davant l’Octavio Pilotes Posada. L’aposta per la defensa 5-1 pressionant ha estat determinant per incrementar distàncies.

Iker_vs_Octavio.JPGEl matx ha tingut dues parts ben diferenciades. Una, fins al minut 20, i l’altra, a partir d’aquest moment en endavant. Dues accions consecutives de Demetrio Lozano han estat el principi del fi per a un Octavio Pilotes Posada que ha acabat claudicant quan ha aparegut en escena el jove Ugalde. Dos gols seguits d’aquest jugador han alimentat l’atac de l’equip de Manolo Cadenas i han marcat el punt d’inflexió definitiu. A partir d’aquest moment, i ja a la represa, el Barça ha dominat amb comoditat, amb un coixí que es movia entre els sis i els vuit gols. El jugador més destacat del rival d’aquest dissabte al Palau ha estat el català Infesta, que ha fet jugar els seus i ha assumit responsabilitats ofensives al llarg del segon temps.

‘Deme’, segona joventut

Al minut 20 de partit ha començat a canviar el guió. Fins aleshores, l’Octavio Pilotes Posada que entrena Enrique Domínguez havia plantat cara, gràcies a la bona direcció del català Infesta i als gols de Prce. Però tot ha canviat quan Demetrio Lozano ha marcat dos gols consecutius –el segon dels quals ha arribat després d’una bonica vaselina- i ha situat el 12 a 7 a l’electrònic.

El ‘15’ entra en acció

A partir d’aquest moment, el Barça ha començat a dominar amb mà ferma el partit. L’equip de Manolo Cadenas, que avui recuperava Jerome Fernández –allunyat de les pistes per culpa d’una lesió muscular- ha acabat de ‘tancar’ el matx quan ha entrat en pista Cristian Ugualde. El factor Ugalde ha estat el desencadenant definitiu gràcies a la seva gran pressió defensiva. Dos gols consecutius seus han acabat d’enfonsar un rival que ja no ha pogut tornar a aixecar cap. La primera part ha acabat amb 19-12 per al Barça.

Segona part sense gaire història

Albert_Rocas.JPGA la represa, el matx ha seguit amb el mateix guió. Això sí, el Pilotes Posada ha reaccionat una mica quan el Barça ha canviat la defensa que tan bon resultat li havia donat, la 5-1 pressionant, per una 6-0. Això ha facilitat les coses a un rival que no tenia res a perdre i que ha trobat el camí del gol gràcies a Domínguez i Prce. El Barça, però, ha reaccionat buscant les bandes, on Albert Rocas ha estat molt actiu. El de Palafrugell ha marcat quatre gols a la represa.
LA FITXA
FC BARCELONA, 37
OCTAVIO PILOTES POSADA, 28

FC Barcelona: Barrufet, Noddesbo (2), Tomás (2), Romero (7), Nagy (6), Juanín (2), Jerome (2) –set inicial-, Garabaya, Lozano (4), Ugalde (7), Cañellas, Larholm, Rocas (5) i Losert.

Octavio Pilotes Posada: Díaz, Domínguez (3), Crevatín, Boultiz, Infestas (4), Cupic (2), Macías –set inicial-, Bjelis (2), Cordin (2), Fernández (4), Mitrovic (2), Toth (2), Prce (7) i Matinovic.

Parcials: 3-2, 6-3, 8-6, 12-7, 15-10, 19-12 –descans. 21-14, 25-16, 27-19, 31-24, 35-26 i 37-28.

Àrbitres: Fernández Pérez i García Rodríguez.