08.11.2007 17:12

Gran intensitat fins al final (30-31)

El FC Barcelona s'ha imposat a l‘Astrakhan per 30 a 31. Malgrat que els primers minuts del partit han estat favorables als russos, els blaugranes han començat a marcar les distàncies deu minuts abans d'anar-se'n al descans (14-17).

Els de Manolo Cadenas han lluitat fins a l'últim moment per aconseguir la seva quarta victòria europea d'aquesta temporada. L’Astrakhan ha marcat el ritme dels primers minuts i ha aconseguit anar fins a tres gols per davant dels blaugranes (4-1). Però, a la meitat del primer temps, els barcelonistes han reaccionat i s'han avançat en el marcador, amb una diferència màxima de tres punts, abans de sentenciar el primer temps (14-17). El Barça torna a casa amb un ajustat 30 a 31 i sabent que ha de millorar alguns aspectes del seu joc.

15 minuts d'espera

qm3d9311.jpgHan hagut de passar quinze minuts fins que els blaugranes han aconseguit igualar l‘Astrakhan. Els russos han agafat les regnes del partit en els primers minuts. La seva defensa infranquejable i la rapidesa en l'atac de la seva primera línia han frenat les oportunitats de joc del Barça. Nagy ha debutat en la competició europea amb bon peu. I és que l'hongarès ha estat l'encarregat de posar el marcador en taules (8 a 8) en el minut quinze de la primera meitat. A partir d'aquest moment l‘Astrakhan no ha estat capaç d'avançar-se en el marcador. Dues jugades del pivot Jesper Noddesbo han col•locat per davant els de Cadenas (11-12). Víctor Tomás ha aconseguit la diferència màxima en el minut 29 (13-16). L'encarregat de sentenciar el primer temps, amb un 14 a 17, ha estat Laszlo Nagy.

Una vegada més, les defenses dels dos equips han estat les protagonistes de la primera part. A causa de la seva gran intensitat, Noddesbo ha estat exclòs dues vegades, mentre que Garabaya ha rebut una targeta groga. Iker Romero ha estat el màxim golejador d'aquest temps, amb sis dianes.

Mantenint el resultat

qm3d9375.jpgLa segona part ha començat amb bon peu per al Barça. En el primer minut l'equip ha aconseguit una diferència de quatre gols al marcador, gràcies a la diana de Garabaya (14-18). Fins al minut 11 els blaugranes han mantingut el resultat. L’Astrakhan ha tornat a créixer a la pista i ha creat grans moments de tensió per al conjunt barcelonista. Noddesbo ha estat el que més ha patit aquest nerviosisme, i ha hagut d'abandonar el camp quan faltaven vuit minuts perquè s’acabés el partit, després de ser expulsat en tres ocasions. Els russos s'han acostat massa als de Cadenas en els últims instants, però les seves ganes d'enderrocar el Barça no han estat suficients. Gorbaticov ha tancat el marcador amb un 30 a 31.

Iker Romero no deixa de sorprendre i ha tornat a ser el màxim golejador de la tarda, amb 10 gols. Juanín García també ha fet un recital de gols en aquesta segona part (6). Slatchev ha estat l'home de referència per al conjunt rus, amb 6 dianes.

Primeres reaccions

QM3D9742.jpgManolo Cadenas està content després de la victòria d'aquesta tarda davant l’Astrakhan. “Per a nosaltres guanyar aquest partit era complir el nostre primer objectiu, donar un pas més cap a la primera plaça”, afirma el tècnic blaugrana. El Barça encara ha d'enfrontar-se a l’Ivry francès i al Karvina txec, per finalitzar aquesta segona fase de la lligueta de grups. Per a Cadenas el més important ja està feta, però “l’Ivry és d'un nivell similar als russos. El que és imprescindible és guanyar al Karvina a casa i així assegurar-nos la primera plaça. Això seria bo per a nosaltres, ja que d'aquesta manera no hauríem de pensar tant en l'últim partit. Així podríem preparar millor els partits d'Asobal amb més forces”, comenta l'entrenador de l'equip”.

ASTRAKHAN, 30
FC BARCELONA, 31

Astrakhan: Izmailov, Roubizov (4), Gorbatikov (4), Kainarov (1), Grigoriev (5), Predybailov (2), Tchernov (3) – set inicial- Slatchev(6), Moskalenko, Krioshin, Mjagkov (5), Pshenichni , Serikov i Demchemkov.

FC Barcelona: Kasper Hvidt, Demetrio Lozano (1), Laszo Nagy (3), Cristian Ugalde (1), Albert Rocas (2), Joan Cañellas, Rubén Garabaya (3)- set inicial- Iker Romero (10), Jesper Noddesbo (2), Jonas Larholm, Víctor Tomás (1), Eric Gull, Venio Losert i Juanín García (8).

Àrbitres: Pavicevic i Raznatovic

Parcials: (3-1), (6-4), (8-8), (10-10), (11-13), (14-17), (18-20), (20-23), (22-26), (24-27), (27-29), (30-31)