Victòria suada (29-38)

El Barça d’handbol s’ha imposat a la pista del Teka Cantàbria en la sisena jornada de la Lliga Asobal. La fita no ha estat fàcil ja que els de Santander tenien molt ben apamats els blaugranes.

El Teka es presentava a la cita amb un joc irregular. El conjunt de Cantàbria s’ha mantingut finalment a l’Asobal gràcies a la renúncia de l’Altea. Tot i els problemes per recuperar un equip pràcticament desmembrat, els de Juan Domínguez han demostrat que si són a la millor Lliga d’handbol europea és perquè tenen qualitat.

El Barça aprofita el tir exterior

I és que el Teka ha començat pressionant el Barça. Als de Manolo Cadenas els ha costat desempallegar-se dels locals. De fet, no ho han aconseguit durant la primera mitja hora. La defensa del Teka ha estat incomodíssima. Només gràcies al llançament des dels nou metres, amb un efectiu Lozano, els blaugranes han pogut decantar el marcador a favor seu. Tot i així, els locals també han tingut moments de domini.

El Barça, però, també s’ha aprofitat d’alguna badada defensiva. Losert també ha estat serè a la porteria. Amb les recuperacions del porter els blaugranes han resolt amb gols en contraatac. Al descans, els de Cadenas guanyaven per dos gols (16-18).

La segona part posa les pautes

A la represa s’ha obert finalment una escletxa que s’ha sabut administrar. El tunisià Oualid Ben Amor, Brajkovic i Bauer han tornat a recol•locar el Teka dins del joc. Atacant amb la primera línia i el joc del pivot, els càntabres han complicat el partit a un Barça que s’ha hagut de posar les piles. Malgrat això, els blaugranes han mantingut un marge respectable que s'ha anat incrementant fins als nou gols de diferència final (29-38).

Jerome, tocat

La notícia més negativa ha estat la punxada que ha patit Jerome Fernández a l'adductor de la cama dreta. Al descans el lateral ha hagut de marxar coix cap al vestidor. Jerome ha marcat el 18è gol blaugrana al darrer minut de la primera part. El francès se sotmetrà a proves demà per avaluar què té i si Cadenas pot comptar amb ell per al partit contra l’Ademar diumenge al Palau. Qui sí que ha jugat avui ha estat Rubén Garabaya. El pivot ha pogut disposar d’algun minut després de no jugar la segona meitat contra el Granollers, també a causa d'una lesió a l’adductor de la cama dreta.
LA FITXA
TEKA CANTÀBRIA, 29
FC BARCELONA, 38

Teka Cantàbria:
Reñones (1), Ben Amor (5), Brajkovic (6), Doros (-), Bauer (7), Río (5), Kafaftos –set inicial – Marcos (2), Odd Tore (-), Fernández (-), Oliva, Lamadrid (3), Domínguez (-), Polakovic (-)

FC Barcelona: Noddesbo (4), Ugalde (1), Tomàs (5), Larholm (-), Lozano (5), García (8), Losert –set inicial – Garabaya (-), Fernández (2), Barrufet, Romero (9), Gull (1), Rocas (3)

Parcials (cada 5 minuts): (2-3), (5-5), (7-8), (10-10), (14-14), (16-18) –descans – (17-20), (18-24), (21-27), (26-31), (27-35), (29-38)

Àrbitres: González Grau i Fernández Baranda.