04.10.2007 21:07

Romero lidera el segon triomf europeu (34-27)

Verónica Díez

El Barça ha aconseguit la seva segona victòria europea davant l'Astrakhan rus per 34 a 27. Iker Romero, amb nou gols s'ha convertit en el màxim golejador de la nit. L'Astrakhan han pressionat de valent i han posat les coses difícils als de Cadenas

El debut europeu al Palau Blaugrana ha estat positiu per als blaugranes. Malgrat el bon joc incicial de l'Astrakhan, el Barça ha sabut imposar-se i no ha deixat que els russos es posessin per davant en el marcador en cap moment. Els russos han tingut més paciència amb vista a porteria, però el Barça ha deixat clara la seva superioritat i ha marcat fins a set gols al marcador (min 28 -33/26).

El poder de la defensa

qm3d3912.jpgSi alguna cosa cal destacar del matx entre l'Astrakhan i el FC Barcelona són les defenses. Els dos equips ho han tingut difícil amb vistes a porteria, però els russos han patit més, ja que quan han aconseguit passar el 6-0 de Manolo Cadenas ha estat Barrufet qui els ha plantat cara.

Els blaugranes no han tingut sort amb el gol en els primers moments, però a poc a poc han anat traient-se de sobre els russos. La màxima diferència aconseguida en aquesta meitat ha estat de quatre gols (min 13) quan Noddesbo ha batut el porter rus. Iker Romero ja ha començat a fer-se notar en aquest primer temps amb quatre dianes. El Barça ha arribat al descans amb un 17 a 13 a favor.

Igualtat a la pista

qm3d4061.jpgPocs canvis s'han donat durant la segona meitat. Astrakhan i Barça han sabut aguantar tot el partit el ritme de joc i han seguit igualats al marcador. Iker Romero ha marcat el primer gol de la segona part i ha col•locat el seu equip amb un 18 a 13, màxim avantatge aconseguit fins llavors. Barrufet ha seguit a la porteria fins als últims sis minuts de joc; quan ha sortit Venio Losert, ho ha parat tot.

Els russos han vist que els marxava el partit i han defensat de manera més agressiva, cosa que ha donat lloc a penals i exclusions a favor dels de Cadenas. Juanín García, Albert Rocas i Jesper Noddesbo, que ha sentenciat el partit amb el 34 a 27, han destacat a la pista amb grans jugades. Per la seva part, Iker Romero ha seguit fent de les seves i la defensa de l'Astrakhan no ha pogut amb ell. El de Vitòria ha fet un dels seus millors partits, i ha traspassat la línia de gol en nou ocasions.
FC BARCELONA, 34
ASTRAKHAN, 27

FC Barcelona: Juanín García(6), Víctor Tomás(1), Rubén Garabaya(3), Jerome Fernández(3), David Barrufet, Iker Romero(9), Eric Gull- set inicial- Jesper Noddesbo(4), Demetrio Lozano(2), Venio Losert, Crístian Ugalde, Joan Cañellas, Jonas Larholm(2) i Albert Rocas(4).

Astrakhan: Dmitri Slatchev(6), Mikhail Izmailov, Alexei Kainarov(2), Danil Chernov(4), Anton Roubizob(2), Alexei Pshenichni, Alexander Gorbatikov(2)-set inicial- Roman Serikov, Yuri Orlov, Alexander Krioshin, Valerij Mjagkov, Sergei Predybailov(1), Igor Moskalenko(3) i Alexei Grigoriev(7).

Parciales : (4-2), (5-4), (10-7), (11-10), (14-12), (17-13), (21-16), (24-18), (27-22), (28-25), (30-26), (34-27)

Àrbitres: Pavel i State