02.10.2007 18:17

L'Astrakhan, un vell conegut

Verónica Díez

L'Astrakhan rus és un vell conegut del FC Barcelona. L'última vegada que els dos equips es van enfrontar va ser a la final de la Copa EHF de la temporada 2002-03, quan els blaugranes es van imposar en els dos partits.

El Barça ja sap el que és jugar contra l’Astrakhan. L'única Copa EHF que han guanyat els blaugranes fins ara va ser precisament la que li van guanyar els russos fa cinc temporades. 23 a 35 i 33 a 26 van ser els resultats obtinguts a favor dels barcelonistes.

L’Astrakhan cau en la seva pista

El partit d'anada es va jugar a la pista de l’Astrakhan. El Barça es va presentar a Rússia sabent que seria difícil enfrontar-se a aquest rival com a visitant. Però les sensacions posteriors al partit van ser ben diferents del què s'esperaven. Els russos no van posar resistència a un Barça que va jugar un dels seus millors partits de la temporada. Al descans la diferència ja era notable, 12 a 18. A la represa, l’Astrakhan no va saber millorar els seus errors de la primera part i el Barça els va golejar a domicili amb un contundent 23 a 35.

Triomf a casa

El segon xoc va ser al Palau Blaugrana, un partit molt similar al primer. El Barça no va donar a opció als de Rússia. Amb el partit controlat des del principi, els de Valero Rivera van fer vibrar el Palau. El partit es va sentenciar amb un 33 a 26.

Quatre blaugranes repeteixen
Víctor Tomás, Jerome Fernández, David Barrufet i Laszlo Nagy són els únics supervivents del Barça que va jugar aquella final EHF. Per a ells serà especial aquest partit, ja que podran recordar un dels millors moments de la seva carrera professional com a jugadors d'handbol.