19.09.2007 10:37

Camí de rècord

Meritxell Infante

El Barça d’handbol ha començat la temporada amb una gran golejada. Els 41 gols que van fer els blaugranes davant el Teucro és la màxima anotació de la jornada i coincideix amb el rècord de gols de la temporada passada.

Començar la competició marcant 41 gols a la primera jornada situa als blaugranes en un alt nivell ofensiu. Només a la segona part, els homes de Manolo Cadenas van anotar 23 gols, que es sumaven als 18 del primer període. En els segons 30 minuts, els blaugranes van aconseguir molt bons parcials, entre els quals va destacar el dels darrers deu minuts, un contundent 10 a 3. Noddesbo va portar la iniciativa en el gol, amb 8 dianes, però cap jugador es va quedar sense marcar. El ritme ofensiu i la varietat de llançament de l’equip de Cadenas els fa un rival temible en atac.

Repeteixen màxima anotació

Aquesta anotació de 41 gols va ser la màxima que es va aconseguir la temporada passada a la lliga Asobal. El Barça va ser, llavors,el primer en arribar als 41 gols i en dues ocasions. En la jornada 5 davant el Bidasoa al Palau, els de Xesco Espar van imposar-se per 41 a 26. Un resultat molt similar van aconseguir en la jornada 15, quan van derrotar a casa l’Antequera (41-25). En totes dues ocasions, però, els barcelonistes van superar els deu gols de diferència que han aconseguit en aquesta primera jornada.

Cap equip va superar el llistó dels blaugranes l’any passat, només l’Ademar, en dues ocasions, i el Ciudad Real van poder igualar els 41 gols en el marcador final.

El rècord, 48 gols

El rècord històric de la competició l’ostenta el Pilotes Posada. L’equip gallec va assolir la insòlita xifra de 48 gols en un partit. Va ser a la pista del Gáldar la temporada 94/95. El resultat global, però, va ser de 43 a 48, un marcador poc propi de l’handbol, que evidencia el baix rendiment de les defenses en aquell enfrontament.
Ara falta la defensa
Si els blaugranes han donat bona mostra de l’alt nivell ofensiu amb aquesta golejada, el conjunt barcelonista encara vol millorar l’aspecte defensiu. Amb 31 gols encaixats, el Barça va ser el cinquè equip més golejat de la jornada. Tant tècnics com jugadors treballen per millorar la solidesa d’aquest aspecte del joc, minvat en part per la baixa de Nagy.