09.09.2007 19:40

S’escapa la Supercopa (32-30)

Meritxell Infante

El BM Ciudad Real s’ha proclamat campió de la Supercopa Asobal en vèncer el FC Barcelona per 32 a 30. En una final molt igualada, els blaugranes no han pogut repetir a la segona part el domini demostrat a la primera.

En una final molt igualada, a l’alçada de dos grans rivals, el Ciudad Real s’ha imposat al Barça per dos gols (32-30) i s’ha endut el títol de Supercopa per segona vegada a la seva història. Els blaugranes, que han comptat amb el suport del president Laporta des de la llotja, han començat el partit molt motivats, però en els minuts finals s’han deixat sorprendre pel seu rival en un moment d’incertesa ofensiva. Tot i la derrota blaugrana, tots dos equips han mostrat una imatge i un moment de forma molt similar.

Domini a la primera part

El conjunt blaugrana ha dominat la el marcador durant tota la primera part. Només en el primer minut, amb un gol de Metlicic, el Ciudad Real ha estat per davant en el marcador en aquest primer temps. Els blaugranes han pres la iniciativa i amb una bona sortida han marcat el ritme en atac. Només les accions de Metlicic feien que l’equip manxec es mantingués a prop dels de Cadenas. El millor moment del Barça arribava quan es col•locaven amb tres gols d’avantatge al minut 17 (7-10).

Un canvi a la porteria del Ciudad Real ha coincidit amb la reacció dels manxecs, que amb un parcial 3-0 igualaven el marcador en tres minuts (11-11). A partir d’aquest moment els gols s’han anat alternant per totes dues bandes, tot i que els blaugranes, que han arribat a jugar amb dos homes menys per exclusió, han mantingut el marcador a ratlla i no han deixat que el rival li donés la volta (16-17).

Parcial 5-0 manxec

A la segona part, el Barça ha començat ampliant distàncies fins els tres gols (16-19). Una bona ratxa dels porters per totes dues bandes, Barrufet i Sterbik, ha aconseguit frenar l’encert golejador de la primera part. Els blaugranes han pagat les imprecisions en atac amb una reacció definitiva del Ciudad Real. Els manxecs han aconseguit un parcial 5-0 en cinc minuts, que els donava l’avantatge de tres gols al seu favor (24-21, minut 45).

Els de Cadenas portaven set minuts sense marcar i el tècnic blaugrana ha demanat temps mort per aturar la mala ratxa dels seus jugadors. Els gols blaugranes han anat arribant, però trobaven resposta fàcil a l’altra banda de la pista. Els manxecs han aprofitat el forat que deixava el Barça en l’eix de la defensa per mantenir la seva renda i imposar-se al final per dos gols (32-30).

La lesió de Nagy

La nota més negativa del partit ha estat la lesió de Laszlo Nagy. El jugador hongarès ha patit una fractura transversa al radi del braç dret. Dilluns es sotmetrà a més proves, però la lesió el pot tenir uns dos mesos de baixa.

La fitxa
BM CIUDAD REAL, 32
FC BARCELONA, 30

BM Ciudad Real: Sterbik, Metlicic (5), Zorman (2), Uríos (2), Davis (1), Entrerríos (7), Stefansson (4), Hombrados, Chema (3), Kallman (4), García Parrondo (2), Rutenka (2)

FC Barcelona: Barrufet, Nagy (2), Garabaya (2), Noddesbo (5), Jerome (3), Romero (6), Tomás (1), Kasper, Gull (2), Rocas (4), Juanín (2), Cañellas (1), Ugalde (1)

Parcials cada 5 minuts: 2-2, 5-6, 7-8, 9-11, 12-13, 16-17 (descans); 16-19, 20-21, 23-21, 26-23, 28-27, 32-30 (final)

Àrbitres: Fernández Piñeiro-Ríos Martín