05.09.2007 20:07

Classificats per a la Champions (37-28)

Anna Segura/Meritxell Infante

El FC Barcelona ha aconseguit el pas per a la pròxima Lliga de Campions després de derrotar al Braga (37-28) en el partit de tornada de la prèvia de la competició disputat al Palau Blaugrana.

La Champions comptarà aquest any amb la participació del FC Barcelona. I és que l’equip entrenat per Manolo Cadenas ha aconseguit aquest dimecres al vespre l’accés a la màxima competició europea després de guanyar al Braga. L’equip blaugrana no ha pogut estrenar-se de la millor manera davant la seva afició i en un Palau Blaugrana renovat. A més, també ha estat el primer partit del nou entrenador del FC Barcelona, Manolo Cadenas, davant els seguidors blaugranes.

Primera part igualada

QM3D7213.jpgEls blaugranes afrontaven aquest partit de tornada amb l’avantatge de dos gols (26-28) aconseguida en el partit d’anada en terres portugueses. El partit ha començat molt igualat ja que en els primers deu minuts de joc el marcador ha estat molt ajustat. En el tercer parcial, els blaugranes han començat a agafar distància, però ràpidament el Braga s’ha recuperat i ha tornat a igualar el marcador.

Els últims deu minuts del primer temps, el Braga ha agafat més confiança, sobretot en atac, mentre que l’equip de Cadenas s’ha precipitat en alguns moments en les jugades ofensives. Els portuguesos trobaven massa facilitats en atac i el seu pivot rebia passades amb perill contínuament. A dos minuts per arribar al descans, el Braga ha tingut un màxim avantatge en el marcador quan s’ha situat amb un 16 a 20. Amb tot, els blaugranes han marcat dos gols abans del final del primer període i així igualaven l’eliminatòria.

Un Barça més contundent

QM3D7206.jpgDesprés del descans, el FC Barcelona ha sortit amb més ganes i amb un únic objectiu: aconseguir una plaça per a la propera Champions. Els blaugranes ja en els primers deu minuts han capgirat el marcador gràcies a un parcial de 5-0. Els portuguesos havien acabat amb les seves forces amb el treball de la primera part i no han pogut reaccionar en els minuts final. El domini del Barça tant en atac com en defensa ha estat clau per distanciar-se en el resultat i acabar el partit amb un avantatge de 9 gols.

Els blaugranes d’aquesta manera certifiquen la seva classificació per a la pròxima Lliga de Campions.

La fitxa
FC BARCELONA, 37
ABC DE BRAGA, 28

FC BARCELONA: Barrufet, Nagy (5), Jerome (4), Iker (7), Noddesbo (6), Juanín (3), Tomás (4) – set inicial – Garabaya (2), Lozano (1), Ugalde (1), Larholm, Gull (2), Rocas (2)

ABC DE BRAGA: Carlos Ferreira, Jorge Rodrigues (1), Pereira, Zelenovic (5), Basto, Andrade (6), Carlos Matos (3), Ivo Silva, Costa (5), Bogas (5), Rocha, Edu Ferreira, (1), Edu Silva (1), Magalhaes (1)

Parcials cada 5 minuts: 3-3, 8-7, 11-11, 13-13, 15-17, 18-20 (descans), 21-23, 23-24, 27-26, 29-27, 33-27, 37-28 (final).

Àrbitres: Bol i Van Eck (Països Baixos)