29.08.2007 23:59

Primer pas cap a Europa (26-28)

Gustau Galvache/Meritxell Infante

El Barça d’handbol s’ha imposat a domicili a l’anada de la prèvia de la Lliga de Campions davant el Braga per 26 a 28. Els blaugranes han fet valer la seva superioritat a la recta final d’un partit on els portuguesos han plantat cara.

La primera part ha estat molt igualada i les diferències no han anat més enllà dels dos gols. L’equip portuguès ha plantejat una defensa molt forta que està dificultava molt l’atac col•lectiu dels blaugranes. Quan els de Cadenas han actuat bé en defensa, han pogut sortir ràpid a l’atac i mantenir-se dins el partit fent valer les seves individualitats.

En el minut 22, el Braga ha aconseguit distanciar-se a dos gols (9-7), però els blaugranes han reaccionat i al minut 27 donaven la volta al marcador (10-12). Els jugadors del Barça més destacats a la primera part han estat Jerome Fernández i Víctor Tomás.

Recta final decisiva

A la segona part, els portuguesos encara han pres la iniciativa i han tornat a aconseguir un avantatge de dos gols, però cap al minut 12 el Barça ha pres les regnes del partit, amb el 18 a 19 en el marcador després que Iker Romero transformés un penal. Un parcial 0-6 en vuit minuts de joc han donat el domini absolut en el marcador als de Cadenas que aconseguien una màxima diferència de sis gols (20-26). La victòria blaugrana era ja inevitable.

Iker Romero ha estat el jugador més decisiu a la victòria final amb vuit gols, però també ha tingut una actuació destaca el porter Losert sota pals i Laszlo Nagy, que tot i rebre dues exclusions ha participat activament a la victòria amb cinc dianes.

La fitxa
ABC BRAGA, 26

FC BARCELONA, 28

ABC Braga: Rodrigues, Pereira (1), Zelenovic (1), Ivo Silva, Vasco, Andrade (5), Matos (2), Carlos Ferreira, Costa (9), Bogas (5), Rocha (1), Edu Ferreira, Edu Silva (2), Magalhaes (1)

FC Barcelona: Kasper, Noddesbo, Juanín (2), Tomás (5), Garabaya, Lozano(1), Fernandez (5), Losert, Ugalde (1), Barrufet, Cañellas (1), Romero (8), Nagy (5), Larholm

Parcials cada 5 minuts: 1-2, 4-4, 6-5, 8-7, 10-10, 13-13 (descans); 16-16, 18-18, 20-21, 20-25, 22-27, 26-28 (final)

Àribtres: Dentz i Reibel (FRA)