FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Handbol

22.08.2007 20:18

La millor preparació per als millors porters

Meritxell Infante


L’equip d’handbol blaugrana és capdavanter en aquest esport en la preparació de porters. El treball específic que realitza el tècnic Xavi Pascual ha creat escola i aquest any ho fa amb tres dels millors porters del món.


Els entrenaments de porters del Barça d’handbol són ben especials. El tècnic Xavi Pascual els dedica una feina molt específica amb materials tan curiosos com pilotes de tennis o globus per treballar els reflexos, i viseres o ulleres enfosquides per millorar la visió perifèrica. ‘Pasqui’ ja ha fet servir aquests mètodes en temporades anteriors amb bon resultats. “El millor referent és la mateixa comunicació que tens amb el jugador, que és qui et diu com es troba, si nota que més bé, o si va més lent”, apunta el tècnic blaugrana. “Estic molt content de com van anar les coses l’any passat i crec que la porteria va estar força bé”, afegeix.

Xavi Pascual és molt conscient de la importància de la preparació dels seus jugadors: ”La porteria és fonamental i jo crec que els porters requereixen un tractament especial. Els equips de futbol el tenen perquè la porteria marca el rendiment d’un equip. Amb l’handbol, el porter té una importància cabdal.”

Tres dels millors porters del món

La novetat aquest any és que Pascual ha de preparar tres dels millors porters del món. A David Barrufet i Venio Losert s’ha afegit el danès Kasper Hvdit, que ja està provant els innovadors mètodes d’entrenament blaugrana. “Està encara en període d’adaptació. Hi ha coses que el sobten, però està rendint bé. A ell li agrada, i diu que es troba a gust”, explica ‘Pasqui’.

Manolo Cadenas disposa de tres grans armes per defensar la seva porteria i li ho posaran difícil a l’hora de triar qui juga. “Tot i ser tres grans porters, són tres estils totalment diferents. L’estat de forma del porter serà el que marcarà qui pugui jugar més o menys”, valora l’entrenador de porters blaugrana. “Pel que fa a eficàcia poden estar al mateix nivell. Però està clar que la competitivitat ha augmentat.”
La millor preparació per als millors porters
El sistema blaugrana crea escola
El ‘mètode Pascual’ s’està imposant a la Lliga Asobal. Al Portland San Antonio tenen l’exporter Alexandru Bulligan i al Ciutat Reial acaben de fitxar un especialista, Txema Urdiáin, per treballar amb els seus porters durant aquesta pretemporada.

Notícies Handbol


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana